Ексклюзиви
пʼятниця, 19 березня 2021 13:00

Водіїв тестуватимуть по-новому. Що було не так зі старими білетами

Водіїв тестуватимуть по-новому. Що було не так зі старими білетами
Водіїв тестуватимуть по-новому. Що було не так зі старими білетами фото: autoua.net

З 6 квітня в Україні теоретичні іспити для отримання водійських прав складатимуть за новими тестами. Попередньо їх можна пройти на сайті Головного сервісного центру МВС.

Тести змінили, враховуючи нове законодавство та пропозиції викладачів профільних навчальних закладів, водіїв.

"За мірою того як змінюється законодавство періодично треба оновлювати тести для майбутніх водіїв. Здивувався, чому це так довго робили. Це абсолютно нормальний процес, адже законодавство постійно змінюється", - сказав Gazeta.ua експерт із питань законодавчого забезпечення безпеки дорожнього руху Володимир Караваєв.

Раніше водії складали теоретичний іспит за київськими або харківськими білетами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки годин мають їздити учні автошкіл - експерт

"Згодом створили Головний сервісний центр і запровадили нові білети. Вони містили багато помилок. Робота над їх усуненням тривала постійно. Та справа в тому, що білети побудовані за тими розділами, які складають основу навчальної програми. Наприклад, домедична допомога, основи безпеки чи основи права. Якщо ми відкриємо Закон України "Про дорожній рух", то побачимо затверджену програму. Згідно із нею, іспити мають приймати виключно за правилами дорожнього руху. Коли в екзаменаційних білетах бачите те, чого немає у правилах дорожнього руху, то це суперечить закону", - додав Караваєв.

Попередні білети плутали водіїв, оскільки питання ставили неоднозначно.

"Основним завданням білетів було не перевірити знання, а заплутати людину. Це викликало значне обурення. Змінені білети частково містили такі моменти. Необхідно виправити це. Питання мають ставити однозначно", - сказав автоюрист.

На сайті Міністерства внутрішніх справ з'явився проєкт, що передбачає збільшення терміну між складанням теоретичного та практичного іспитів для майбутніх водіїв. Загалом в Україні автошколи самі вибирають термін навчання. У середньому він варіюється від 2 до 3 місяців. Саме стільки часу потрібно, аби скласти теоретичний і практичний іспити й отримати водійське посвідчення.

Зараз ви читаєте новину «Водіїв тестуватимуть по-новому. Що було не так зі старими білетами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути