Ексклюзиви
вівторок, 18 червня 2019 12:15

Водіям платитимуть за ями на дорогах

Водіям платитимуть за ями на дорогах
Британські автовиробники збираються платити водіям за інформацію про ями на дорогах за допомогою технології під назвою Smart Wallet. Фото: .24tv.ua

Британські автовиробники збираються платити водіям за інформацію про ями на дорогах за допомогою технології під назвою Smart Wallet.

Ідея полягала у тому, аби водій ділився інформацією про дорожні роботи або ями на дорогах за допомогою навігаційних систем в авто чи телефоні. Виробник платив би автовласнику у криптовалюті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна комплектуватиме Volkswagen

Але після того, як криптовалюта обвалилася, організатори вирішили оплачувати паркування чи проїзду через платні дороги пильних водіїв.

До речі, криптовалюта досі є одним із варіантів оплати зарядки для електромобілів. Зараз немає точної інформації, де виробники планують запустити перший сервіс із "фіксації" ям. Проте відомо, що програмне забезпечення вже розробляють спеціалісти Jaguar Land Rover.

Jaguar Land Rover Automotive PLC є холдинговою компанією Jaguar Land Rover Limited. Штаб-квартира Британської багатонаціональної автомобільної компанії розташована у Вітлі, Великобританія. Організація є дочірньою компанією індійської автомобільної Tata Motors. Основною діяльністю Jaguar Land Rover Limited є проектування, розробка, виробництво та продаж автомобілів із марками Jaguar і Land Rover.

Зараз ви читаєте новину «Водіям платитимуть за ями на дорогах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути