Ексклюзиви
пʼятниця, 06 грудня 2019 17:39

"Влада повинна діяти жорстко" - автоексперт про штрафи для "євробляхерів"

"Влада повинна діяти жорстко" - автоексперт про штрафи для "євробляхерів"
"Євробляхерам" знову відтермінували штрафи Фото: epravda.com.ua

Штрафи для "євробляхерів" знову відтермінували. Нардепи підтримали відтермінування штрафів для власників автомобілів на іноземній реєстрації до 31 грудня 2019 року.

В першому читанні за законопроект №2288 проголосувало 311 народних депутатів за необхідних 226 голосах. Також вони домовились скоротити терміни підготовки документа до другого читання.

"Цей процес може тривати нескінченно, - говорить директор компанії "Авто-Консалтинг" Олег Омельницький. - Вже не вперше переносять штрафи і виглядає така ситуація кумедно. Зараз потрібна жорстка воля влади, яка б поставила крапку в цьому питанні. Однак такої рішучої позиції їм бракує. В уряді не хочуть провокувати жодних конфліктів. Як результат, вони в черговий раз роблять поступки власникам нерозмитнених автомобілів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відстрочку для "євроблях" підтримали в першому читанні

Попереднє відтермінування штрафів у повному обсязі не дозволило вирішити проблему "євроблях", кажуть автори нового законопроекту.

"Ситуація з "євробляхерами" була особливо критичною в двох попередніх роках. Саме тоді треба було навести порядок, а не загравати з ними і доводити ситуацію до абсурду. Наразі масового ввезення таких машин не спостерігається. Проте на українських дорогах їх ще досить багато, - додає експерт. - Найбільше в цій ситуації виграють самі "євробляхери", які без податків імпортували свої автівки. А в "дурнях" виявилися доброчесні громадяни, які сплатили всі необхідні кошти".

У жовтні уряд вирішив не застосовувати штрафних санкцій для власників автомобілів на іноземній реєстрації до 1 січня 2020 року.

Зараз ви читаєте новину «"Влада повинна діяти жорстко" - автоексперт про штрафи для "євробляхерів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути