вівторок, 23 квітня 2019 12:55

В Україні з'являться перехоплювальні автостоянки

В Україні з'являться перехоплювальні автостоянки
В Україні з'являться перехоплювальні автостоянки Фото:Минфин

Від початку літа цього року в українських містах облаштують перехоплювальні автостоянки

Перші майданчики з'являться у 3 містах-мільйонниках: Одесі, Харкові, Києві. Їх будуватимуть поряд із кінцевими станціями метро, залізничними та автобусними вокзалами. Такі автостоянки стануть обов'язковими.

"У Києві є 8 "гарячих" точок. Усі вони — на заїздах до столиці. Якщо десь у частині, наприклад, перед метро Бориспільська була б перехоплювальна стоянка, то це дуже сильно розвантажило б місто", — повідомляє заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали найшвидший розгін нового електромобіля Tesla

Зміст таких стоянок полягає у тому, якщо людина живе у передмісті, а роботу має безпосередньо в столиці, то дістається до меж Києва на автомобілі. Після пересідає на громадський транспорт. Машину водій залишає на спецмайданчику до кінця робочого дня.

У містах не буде автомобільного колапсу, якщо водії пересядуть на громадський транспорт, повідомляють у Мінрегіоні. Крім цього, така система допоможе зекономити чимало часу, який витрачає водій на дорогу до роботи і назад.

За останні 2 роки в столиці України побільшало автомобілів на 20%. Якщо такі темпи автомобілізації триватимуть, до 2025-го кількість транспорту може збільшитись вдвічі.

Зараз ви читаєте новину «В Україні з'являться перехоплювальні автостоянки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути