Ексклюзиви
четвер, 22 жовтня 2015 17:52

В Україні виробляють деталі для BMW, Porsche і Ferrari
6

Деталі для Porsche
Фото: «ТЕМП»
Рульова колонка
Стартери
Автомобільні кабелі
Електронні системи

Зараз в Україні працює більше десятка заводів, які випускають різні компоненти для світових автомобільних автовиробників - Audi, BMW, Fiat, Skoda, Vokswagen. Є серед них і такі елітні марки як Porsche, Daimler і Ferrari.

Підприємство "Карпати" у Івано-Франківську випускає електропроводку для Porsche, Mercedes-Benz, Volkswagen і Skoda.

"Більшість підприємств розташовані на території Західної України і спеціалізуються на виготовленні електрокабелів. Вони потребують великої трудомісткості і ручної праці. Україна зовсім неприваблива для іноземних виробників, в нас немає інвестиційних умов," - каже Gazeta.ua Олег Омельницький, директор компанії "Автоконсалтинг".

"Точприлад" з Мукачева спеціалізується на проводці та на акустиці і ряді інших електронних компонентів для BMW, Land Rover, Mercedes, Volkswagen тощо.

"Точприлад" працює в партнерстві з такими відомими виробниками акустичних систем як австрійською фірмою Ноулз і бельгійської D & M. Підприємство - "Тайко Електронікс Юкрейн Лімітед" у Івано-Франківську випускає проводку, а також коннектори для BMW, Opel, Mercedes, Skoda, Fiat.

"Звичайно, більшість потужних підприємств розміщені у суміжних з Україною країнах. Мотивація компаній, які ризикують вкладати в український ринок і будують тут підприємства досить низька. А взагалі Україні вигідно, щоб іноземці інвестували. По-перше, це створення нових робочих місць для українців. По-друге вони платять податки країні. По-третє розвиток галузі стимулює суміжні галузі в регіоні. Підприємства використовують місцеву сировину, комплектуючі. Просто проблема в тому, що зараз немає ні інвестиційних умов, ні ринку збуту. Ми програємо конкурентну боротьбу з сусідніми країнами. Відкриття великомасштабних автозаводів та складальних підприємств не варто очікувати, якщо не зміниться політика держави по відношенню до самих виробництв" - сказав експерт.

Зараз ви читаєте новину «В Україні виробляють деталі для BMW, Porsche і Ferrari». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути