Ексклюзиви
середа, 28 лютого 2018 11:47

У Німеччині почала діяти заборона на дизельні авто

У Німеччині почала діяти заборона на дизельні авто
27 лютого Федеральний адміністративний суд Німеччини у Лейпцигу дозволив містам країни забороняти проїзд на дизельних авто

У містах Німеччини почали впроваджувати заборону на проїзд дизельних авто.

Суд дозволив німецьким містам на власний розсуд забороняти проїзд автомобілям з дизельними двигунами, пише Deutsche Welle.

У великих містах-мільйонниках таку можливість сприйняли з ентузіазмом. Наприклад, влада Гамбурга заявила, що заборона проїзду дизельних автомобілів двома особливо завантаженими транспортом дорогами почне діяти з квітня.

Уряд Берліна також підтримав таку ініціативу. Заборону на дизельні авто запровадять з 2019 року.

У Штутгарті мають намір заборонити використання старих дизельних авто вже наприкінці 2018 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дизельному двигуну 125 років: як це було

Нагадаємо, що 27 лютого Федеральний адміністративний суд Німеччини у Лейпцигу дозволив містам країни забороняти проїзд на дизельних авто. При цьому місцева влада не зобов`язана узгоджувати своє рішення із урядом федеральних земель чи всієї країни.

Уряд Меркель не підтримує таку ініціативу, бо остерігається, що така заборона розлютить мільйони водіїв та призведе до порушень руху транспорту в містах.

Чиновники також заявляють, що заборона може паралізувати роботу автобусних компаній, служби збору сміття та торговців, які здебільшого використовують дизельні транспортні засоби.

Німецькі міста отримали можливість забороняти дизельні автомобілі. Таке право їм надав Федеральний адміністративний суд Німеччини у Лейпцигу.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині почала діяти заборона на дизельні авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути