Ексклюзиви
вівторок, 16 липня 2019 14:31

Уряд готує приємність власникам електромобілів

Уряд готує приємність власникам електромобілів
Облаштування електрозарядних станцій на автозаправках хочуть зробити обов'язковим Фото: 112 Україна

Проектування електрозарядних станцій на автозаправках хочуть зробити обов'язковим.

Для цього Міністерство регіонального розвитку планує змінити будівельні норми.

"Ми вже внесли зміни до будівельних норм щодо обов'язкового облаштування електрозарядок на парковках. Зараз же є пропозиція щодо обов'язкового влаштування електрозарядних станцій і на АЗС. Експерти та фахівці з розробки ДБН зараз активно вивчають цю пропозицію - внести нові зміни у відповідні будівельні норми, щоб на нових і реконструйованих АЗС в обов'язковому порядку проектувалися зарядки для електромобілів", - повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За паркування на місцях для електрокарів каратимуть - парламент

З 1 липня 2019-го набули чинності зміни до будівельних норм щодо автостоянок і гаражів. Згідно з ними, 5% машиномісць на нових або реконструйованих парковках обов'язково облаштовуватимуть електрозарядками.

У майбутньому цю норму збільшуватимуть.

"Ми дивимося на перспективу, тому прагнемо, щоб до 2030-го всі 100% машиномісць на українських парковках були з електрозарядками. Також, щоб їх облаштовували на всіх інших громадських місцях. У першу чергу, на автозаправках і біля житлових будинків", - написав Лев Парцхаладзе.

Державні будівельні норми – обов'язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових і реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів, вулиць і доріг відповідно до їхнього призначення.

Зараз ви читаєте новину «Уряд готує приємність власникам електромобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути