Ексклюзиви
середа, 12 травня 2021 16:35

Назвали найпопулярніший в Україні електромобіль
5

CHEVROLET Bolt
Фото: Ukrautoprom
AUDI E-Tron
NISSAN Leaf
TESLA Model S
TESLA Model 3

У квітні 2021 року українці придбали й поставили на облік 699 автотранспортних засобів на акумуляторних джерелах живлення (BEV). Цей показник на 6% більше, ніж у березні.

Частка нових машин у реєстраціях BEV минулого місяця становила лише 9%, повідомляє Ukrautoprom.

Основну масу зареєстрованих у квітні електромобілів становили легкові авто – 666 шт., поміж яких нових – 62 шт., уживаних – 604 шт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чого чекати після мінімального ДТП - три поширені несправності

Найпопулярнішим електрокаром укотре став Nissan Leaf. Упродовж місяця українську реєстрацію отримали 198 авто цієї моделі. Другий результат продемонструвало авто Tesla Model 3, в її заліку 77 реєстрацій. У трійку бестселерів квітня потрапив Chevrolet Bolt. Цей електрокар обрали 67 автомобілістів. Четвертим за популярністю став електромобіль Tesla Model S – 38 реєстрацій. До п'ятірки квітневого ринку електромобілів також потрапив Audi E-Tron – 37 шт.

Усього з початку року український автопарк поповнили 2,4 тис. од. автотранспортних засобів на акумуляторних джерелах живлення, що на 37% більше, ніж за аналогічний період 2020 року. Частка уживаної техніки в цій кількості становить 90 %.

Через суворі загальнонаціональні карантинні обмеження у квітні 2020-ого зареєстрували лише 38 електромобілів.

В Україні автомобіль Škoda Fabia з'явиться наприкінці 2021 року. Він матиме комплектації Active, Ambition і Style тільки з трициліндровими двигунами 1,0 MPI EVO 48 кВт (65 к. с.) та 59 кВт (80 к. с.).

Зараз ви читаєте новину «Назвали найпопулярніший в Україні електромобіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути