понеділок, 22 липня 2019 17:45

У світі почали менше купувати автомобілів

У світі почали менше купувати автомобілів
Продажі авто за І півріччя у світі впали на 7%. Фото: Drive2

У першому півріччі 2019 року світові продажі автомобілів впали на 7%.

З найважливіших світових ринків найменше купляли транспортних засобів у Китаї. 2018 року жителі країни придбали на 13,7% машин більше, ніж у перші 6 місяців цьогоріч.

Найбільший обвал трапився на ринку Туреччини - мінус 45%. Українці за перші 6 місяців 2019-го купили 39,5 тис. Це на 13 авто більше, ніж за аналогічний період торік.

В ЄС падіння за 6 місяців становило 3,1%. Крім цього, знизилося замовлення обсягу автокомпонентів. Як результат, автовиробники знизять обсяги випуску продукції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Lexus інтегрує автопілоти в свої авто

Скорочення автовиробництва на 4,5% у найближчому майбутньому спрогнозував заступник генерального директора Bosch Штефан Азенкершбаумер. У концерні BASF вважають, що падіння на авторинку стало основною причиною збитків.

Падають показники провідних автовиробників. Так, у PSA Group продажі зменшилися на 12,8%. Daimler заявив про 1,6 млрд євро збитку.

Groupe PSA — французька автомобілебудівна компанія, другий за величиною виробник автомобілів у Європі. Daimler - німецький автомобілебудівний концерн і один з провідних світових автовиробників.

Зараз ви читаєте новину «У світі почали менше купувати автомобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути