пʼятниця, 15 січня 2016 17:06

Студенти створили перший автомобіль, що працює на кислоті
4

автомобіль, що працює на кислоті
Фото: phys.org
Команда студентів-техніків з університету Ейндховена в Нідерландах
автомобіль, що працює на кислоті
автомобіль, що працює на кислоті

Команда студентів-техніків з університету Ейндховена в Нідерландах створила прототип автомобіля, що працює на мурашиної кислоти. Про це повідомляє Phys.org.

Принцип роботи інноваційного автомобільного палива полягає в тому, що мурашина кислота містить водень, який раніше вже зарекомендував себе в якості альтернативного екологічного виду палива. Наприклад, нещодавно авто на водневому паливі відправила в серійне виробництво Toyota.

У водню, як і у електрики, яке також використовують в якості альтернативи для машин майбутнього", є свої мінуси. Приміром, електромобілі, які залежать від батареї, мають обмежений радіус дії. А водень досить дорого транспортувати і зберігати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 автомобілів, які дилерам було важко продати

Мурашина ж кислота, за словами розробників з студентської команди Team FAST, завдяки своїй рідкій природі легко і дешево перевозиться. Водень з неї буде вилучатись з допомогою каталітичних реакцій. В якості прикладу студенти створили метрову діючу модель авто, яка допомогла їм отримати грант у розмірі 50 тис. євро на подальшу роботу над автомобілем. Перший повністю діючий зразок "кислотного" авто розробники планують представити громадськості в 2017 році.

Нагадаємо, компанія Audi відправить всюдихід на Місяць.

Зараз ви читаєте новину «Студенти створили перший автомобіль, що працює на кислоті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути