понеділок, 20 серпня 2018 14:04

Столична злива: хто компенсує затоплені авто

Столична злива: хто компенсує затоплені авто
Київська влада не понесе відповідальності за затоплення автомобілів на парковці "Гуллівера". Фото: Politeka

Київська влада не понесе відповідальності за затоплення автомобілів на парковці "Гулівера".

"Право на позов люди, автомобілі яких були затоплені, звичайно, мають. Але для того, щоб отримати компенсацію за майновий збиток, необхідно встановити: чи є чиясь вина у затопленні, або це лише стихійне лихо. Юридична особа, яка надає послуги з паркування - місце, охорона - бере за відповідні послуги гроші, тому несе відповідальність за збереження авто", - каже юрист Валентина Теличенко, передає "Авто 24".

За її словами, довести провину і отримати компенсацію від власника парковки в торговому центрі, як і залучити київську владу до відповідальності, буде непросто.

"Для подачі такого цивільного позову потрібно на руках мати офіційний висновок експертизи, де буде зафіксовано: або порушення ДБН при будівництві парковки у торговому центрі, або інші порушення, які стали причиною затоплення. Але, як показує практика, в таких випадках, все списується на погодні умови, форс-мажорні ситуації і стихійні лиха", - додала юрист.

Нічна сильна злива повністю затопила дороги в районі ТЦ "Гулівер". Потік води був настільки потужним, що машини буквально змивало з дороги.

Зараз ви читаєте новину «Столична злива: хто компенсує затоплені авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути