Ексклюзиви
четвер, 22 вересня 2022 04:15

Skoda оновила спорткар 65-річної давності: фішки концепту
7

Компанія Skoda показала новий концепт Vision GT
Фото: auto.24tv.ua
Компанія Skoda показала новий концепт Vision GT
Спортивний автомобіль 1100 OHC 1957 року.
Спортивний автомобіль 1100 OHC 1957 року.
Спортивний автомобіль 1100 OHC 1957 року.

Компанія Skoda представила комп'ютерні зображення концепту під назвою Vision GT.

Це сучасна інтерпретація спортивного автомобіля 1100 OHC 1957 року. Їх свого часу збудували лише п'ять: три спайдери та два купе. Джерелом натхнення послужила відкрита модифікація. Водночас новинка нагадує боліди Formula E, пише auto.24tv.ua.

Skoda Vision GT задуманий як одномісний електромобіль, призначений винятково для перегонів. З пращуром його ріднять стрімкий силует, низьке вітрове скло, характерні колісні арки і, не в останню чергу, яскраво-червоний колір кузова. Виробник згадує деякі активні аеродинамічні елементи, але за фактом машина існує лише у віртуальному світі. Відповідно, для неї навіть не вигадували технічні характеристики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Peugeot 508 отримав "вітальну" версію First Edition

Немає і повноцінних зображень інтер'єру, однак у Skoda кажуть, що Vision GT отримав усічене зверху і знизу карбонове рульове колесо, крісло на динамічних підвісах, що компенсують перевантаження, і вбудований у вітрозахисний козирок екран. Ще одна незвичайна фішка - шолом пілота з проекцією інформації прямо на візор.

Скетчі Skoda Vision GT демонструватимуться у Музеї дизайну у Брюсселі до 8 січня наступного року. Вони є частиною експозиції Icons Get a Makeover, яка також включає сучасні інтерпретації Skoda Felicia та Popular Monte Carlo.

У Великій Британії спорткар Jaguar C-Type 1951 року випустять лімітованою серією з 8 авто. Про таке рішення повідомили сьогодні, йдеться на Autoportal.

Jaguar C-Type Continuation повторює свого предка. Для цього один із C-Type розібрали на запчастини і відсканували всі деталі для створення тривимірної моделі. Випуск лімітованої серії авто налагодять у майстернях Jaguar Land Rover Classic Works в Ковентрі у Великій Британії.

Зараз ви читаєте новину «Skoda оновила спорткар 65-річної давності: фішки концепту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути