Ексклюзиви
вівторок, 29 січня 2019 12:08

Розповіли, чи продовжать пільгове розмитнення євроблях

Розповіли, чи продовжать пільгове розмитнення євроблях
Продовжувати дію законів про пільгове розмитнення "євроблях" ніхто не буде - Южаніна. ФОТО: РБК-УКРАЇНА.

Голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна закликала власників автомобілів на єврономерах поквапитися їх розмитнити.

"Ті, хто бажає розмитнити авто у встановлені законом строки, встигне це зробити. Жодних розмов про продовження, перенесення або зміну цих строків йти не може", – сказала вона у своєму інтерв'ю РБК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому "євробляхи" оформляють із затримками

При цьому вона зазначила, що розмитнювати автомобілі віком понад 15 років, з точки зору економії - недоцільно. Навіть, якщо такий автомобіль був куплений зовсім дешево.

"Жодна політична сила, яка зможе прийти в наступний парламент, якщо вона буде відповідати в тому числі за бюджет країни, не зможе прийняти більш ліберальний закон, ніж прийнятий зараз", – додала Южаніна.

Закони про розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації №8487 і №8488 набули чинності 25 листопада 2018-го.

Вони зменшують акциз на розмитнення легкових автомобілів і посилюють відповідальність за порушення митних правил для осіб, які ввозять в Україну авто в режимі транзиту або тимчасового ввезення. Нові штрафи почнуть діяти після 180 днів із дня набуття законами чинності. Таким чином, за півроку дії закону всі авто на іноземній реєстрації мають бути або розмитнені, або вивезені. Разом із тим, власники таких авто упродовж перших 90 днів дії закону зможуть розмитнити їх зі знижкою.

За перший місяць чинності закону українці розмитнили 11 тис. авто.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, чи продовжать пільгове розмитнення євроблях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути