Ексклюзиви
пʼятниця, 04 грудня 2020 13:26

Народився засновник найбільшого виробника бензинових двигунів
5

4 грудня 1885 року в Південній Дакоті, США, народився американський інженер Стівен Фостер Бріґґс, один із засновників виробничої компанії Briggs & Stratton.

Свій перший продукт, прототип шестициліндрового двотактного двигуна, Стівен розробив ще студентом. Інженер також є засновником компанії-виробника човнових моторів Outboard Marine Corporation.

Стівен Фостер Бріггс - засновник компанії Briggs & Stratton
Фото: motorcities.org
Компанія Briggs & Stratton
Стівен Фостер Бріггс - засновник компанії Briggs & Stratton
Стівен Фостер Бріггс - засновник компанії Briggs & Stratton
Компанія Briggs & Stratton

Після закінчення навчання в Державному коледжі Південної Дакоти Стівен Бріґґс прагнув увійти в автомобільну промисловість. Згодом інженер познайомився з торговцем зерном Гарольдом Страттоном. Вони разом заснували підприємство Briggs & Stratton. 1922 року їх молода компанія встановила рекорд в автомобільній промисловості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коштує від 120 тис. грн - китайські "тесли" розбирають, як гарячі пиріжки

Спочатку Бріґґс і Страттон зупинилися на виробництві автомобільних компонентів і невеликих бензинових двигунів. Згодом Стівен придбав патент на двигун у компанії AO Smith.

Компанія Briggs & Stratton стала публічною на Нью-Йоркській фондовій біржі 1928-го. Під час Другої світової війни підприємство виробляло генератори для військових потреб. Деякі довоєнні двигуни виготовлялися з алюмінію. Це допомогло компанії розвинути досвід у використанні цього матеріалу та забезпечило успішний розвиток Briggs & Stratton.

Компанія Briggs & Stratton активно освоює виробництво садово-паркової та побутової техніки, а також налагодила випуск генеруючих станцій високої потужності.

Зараз ви читаєте новину «Народився засновник найбільшого виробника бензинових двигунів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути