Ексклюзиви
четвер, 22 серпня 2019 11:24

Набули чинності штрафи для євроблях

Набули чинності штрафи для євроблях
Штрафи для нерозмитнених автомобілів набули чинності 22 серпня Фото: ТСН

22 серпня 2019-го набувають чинності штрафні санкції за порушення при ввезенні транспортних засобів в Україну.

Якщо водій перевищить термін доставки транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення від 20 до 30 діб, заплатить 85 тис. грн, повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби.

Якщо строк перевищено понад 30 діб, а також у разі втрати або розукомплектування автомобіля, розмір штрафу досягне 170 тис. грн або передбачена конфіскація транспортного засобу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський внесе законопроект, який порадує євробляхерів

Аналогічні розміри штрафів введені при перевищенні термінів тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення. Штраф у розмірі 85 тис. грн - за перевищення від 20 до 30 діб. Понад 30 діб, а також у випадку втрати або розукомплектування автомобіля - 170 тис. грн або конфіскація.

Якщо таким автомобілем користуватиметься інша людини чи транспортний засіб використовуватимуть у комерційних цілях, водієві доведеться заплатити штраф 34 тис. грн.

Президент Володимир Зеленський вніс законопроект про відтермінування штрафів за нерозмитнені автомобілі для розгляду на першому засіданні новообраної Верховної Ради. Застосування штрафних санкцій планують відкласти на 3 місяці.

Зараз ви читаєте новину «Набули чинності штрафи для євроблях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути