Ексклюзиви
середа, 06 січня 2016 14:12

Минулого місяця українці почали більше купувати вживаних автомобілів

Минулого місяця українці почали більше купувати вживаних автомобілів
фото: vk.com

У грудні відбулось пожвавлення продажів на ринку вживаних автомобілів, повідомляє асоціація "Укравтопром".

Загальне число первинних реєстрацій вживаних автомобілів склало 3 611 одиниць, що на 43% більше, ніж в листопаді. Грудневий результат став найбільшим за весь минулий рік. В той же час, у порівнянні з груднем 2014 року кількість поставлених на облік транспортних засобів скоротилася втричі.

Реєстрації б/в легкових автомобілів у грудні становили 1 379 од., що на 18% перевищує показник листопада і в 4,6 рази більше минулорічного результату. В загальному обсязі первинних реєстрацій легкових автомобілів вживана техніка займала п'яту частину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін дозволив офіційним дилерам продавати вживані авто

Найбільш інтенсивно відбувались первинні реєстрації вживаних комерційних автомобілів. В грудні українські номери отримали 2 048 авто. Це на 63% перевищує показник листопада, але на 81% менше результату грудня 2014 року. В загальному обсязі продажів комерційних автомобілів частка вживаних авто становила 68%.

В сегменті вживаних автобусів обсяг первинного ринку за грудень досяг 184 од., що на 84% більше ніж у листопаді і вдвічі перевищує результат грудня 2014 року. Вживані автобуси в грудні зайняли 68% ринку.

Найбільш популярні марки вживаних авто у грудні не змінились: Renault є лідером в сегменті легкових і комерційних автомобілів, а Mercedes-Benz – серед автобусів.

Зараз ви читаєте новину «Минулого місяця українці почали більше купувати вживаних автомобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути