Ексклюзиви
вівторок, 13 січня 2015 18:19

Mercedes "наживо" показав свій футуристичний седан на автопілоті
17

Компанія Mercedes на автосалоні в Детройті представили футуристичний седан, оснащений повністю автономною системою керування F 015 Luxury in Motion.

Автомобіль позбавлений середніх стійок і забезпечений розпашними дверима, а внутрішній простір організовано таким чином, що він може перетворюватися в "мобільний офіс": два передніх крісла при необхідності можуть бути розгорнуті проти ходу руху.

Довжина седана перевищує 5,2 м, а колісна база становить 3 610 мм - таким чином, салон концепту вийшов рекордно просторим. Варто відзначити, що крісла здатні автоматично повертатися на 30 градусів у бік дверей, які відкриваються, щоб зробити процес посадки і висадки більш зручним.

Інтер'єр концепту включає шість сенсорних моніторів, за допомогою яких можна управляти всіма функціями седана. Управління здійснюється як звичними натисканнями, так і жестами. Крім того, бортова електроніка здатна відслідковувати напрямок погляду пасажирів. Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion також навчився спілкуватися і з іншими автомобілями, і з об'єктами дорожньої інфраструктури, отримуючи від них, наприклад, відомості про дорожню ситуацію. Виробник стверджує, що завдяки цьому рішенню автономний режим управління стає більш безпечним.

"Автопілот" седана працює за допомогою інформації від навігаційної системи, сенсорів, спеціальних камер і датчиків. Керувати Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion можна і вручну, причому колір бортових вогнів седана змінюється в залежності від того, хто саме веде автомобіль - людина чи електроніка.

Силова установка седана включає в себе два електромотора, джерело енергії для яких - паливні елементи і традиційні літій-іонні акумулятори. Сумарна потужність електродвигунів складає 270 л. с. і 400 Нм, що дозволяє седану прискорюватися до 100 км/год за 6,7 секунди. На енергії акумуляторів седан може проїхати близько 200 кілометрів, а при повністю заправленому водневому баці запас ходу збільшується до 1 100 км.

Про можливість серійного виробництва подібного седана нічого не повідомляється: Mercedes-Benz стверджують, що проект F 015 Luxury in Motion в першу чергу покликаний продемонструвати досягнення компанії в розробці автономних систем управління і підвищення комунікативних здібностей транспортних засобів. Очікується, що першим з серійних Мерседесів" "автопілот" отримає седан S-класу в 2017 році.

Зараз ви читаєте новину «Mercedes "наживо" показав свій футуристичний седан на автопілоті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути