неділя, 10 лютого 2019 10:25

Mazda випустила новенький родстер MX-5
10

Mazda MX-5 першого покоління.
Фото: wikipedia
 Mazda MX-5 другого покоління.
Mazda MX-5 третього покоління.
4 поколение (ND)

10 лютого 1989 року японська компанія Mazda презентувала родстер MX-5 / Miata. Прем'єра відбулася на автосалоні у Чикаго. Авто коштувало $14 тис.

Модель виробляли на заводі у Хіросімі. За 30 років випуску з конвеєра зійшло більше 1 млн автомобілів.

Перше покоління моделі мало 120-сильний двигун 1.6. Мотор працював з 5-ступінчастою механікою. Авто розвивало 190 км / год. Підвіска була незалежною з важелями на всіх чотирьох колесах, зі стабілізатором поперечної стійкості спереду і ззаду

1997-го презентували друге покоління моделі. Потужність мотора 1.8 збільшили до 146 к.с. Максимальна швидкість збільшили на 7 км.

Через 8 років на ринок вийшла Mazda MX-5 третього покоління. Потужність мотора 1.8 знизили до 126 к.с., зате з'явилася 160-сильна "четвірка" 2.0. Авто розганялося до "сотні" за 7,9 с. 2014-го компанія презентувала четверте покоління MX-5. Модель представили у п'яти різних рівнях комплектацій: SE, SE-L, SE-L Nav, Sport і Sport Nav.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як один винахід змінив світ

2000-го Книга рекордів Гіннеса назвала MX-5 найбільш продаваним двомісним спортивним автомобілем в історії. У квітні 2016-го марка випустила свій мільйонний автомобіль MX-5.

Днями, спеціально до ювілею, Mazda випустила нову модифікацію моделі. Її тираж 3 тис. штук. Новинка доступна у двох версіях - з м'яким верхом і жорстким RF-дахом. Машина отримала ковані диски Rays, кузов кольору Racing Orange.

Автор: motor1.com
  Ювілейна версія Mazda MX-5 - MX-5 30th Anniversary Edition
Ювілейна версія Mazda MX-5 - MX-5 30th Anniversary Edition

МX-5 оснастили дволітровим "атмосферником" Skyactiv-G. Його потужність 184 к.с. Коробка - шестиступінчаста "механіка" або "автомат".

Mazda 3 презентували на початку грудня на автосалоні в американському Лос-Анджелесі. Автомобіль представили з кузовами хетчбек і седан. Хетчбек зробили більш емоційним, залишивши практично незмінними пам'ятні риси концепту Kai. Седан - отримав дизайн концептуального Vision Coupe.

Зараз ви читаєте новину «Mazda випустила новенький родстер MX-5». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути