понеділок, 23 листопада 2020 13:43

Chevrolet презентувала золотий автомобіль
6

Chevrolet Bel Air 2-Door Sedan
Фото: auto.vercity
Chevrolet Bel Air 2-Door Sedan
Chevrolet Bel Air 2-Door Sedan
Chevrolet Bel Air 2-Door Sedan
Chevrolet Bel Air 2-Door Sedan

23 листопада 1954 року американська корпорація General Motors випустила 50-мільйонний автомобіль — Chevrolet Bel Air Sport Coupe 2-door. Він був позолочений як зовні, так і всередині. 600 автомобільних частин покрили 24-каратним золотом, а на дверях розмістили золотий медальйон, який створили з нагоди випуску ювілейного автомобіля.

Chevrolet Bel Air оснащений двигуном V8 об'ємом 4,3 л. Ювілейний випуск General Motors став загальнонаціональним святом. У цей день компанія відкрила 114 фабрик і 11 центрів по всій країні. Їх відвідали понад 1 млн людей. Кожен отримав сувенірну золоту монету або медальйон "Карнавал" та буклет на 40 с. General Motors побудував свої перші 50 млн автомобілів.

Кертіс Харлоу, президент General Motors, сказав, що 50-мільйонний автомобіль - величезний прорив в автомобільному світу.

Chevrolet Bel Air американський повнорозмірний автомобіль, який випускав підрозділ Chevrolet корпорації General Motors з 1949-го по 1975 рік. Його назвали на честь престижного району американського міста Лос-Анджелеса штату Каліфорнії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли Rolls-Royce з пробігом 50 тис. км: загадкова історія

З 1950-го по 1952 роки ім'ям Bel Air позначали хардтоп моделі Chevrolet Styleline Deluxe. До 1959-го Bel Air був найдорожчою і найкраще укомплектованою моделлю Chevrolet. 1958 року компанія випустила нову модель автомобіля — Chevrolet Bel Air Impala. 1965-го з'явилася Chevrolet Impala Caprice. Вона стала моделлю найвищого цінового діапазону, а Bel Air став автомобілем середнього класу. Нижче від нього була лише модель Chevrolet Biscayne, яку використовували для роботи в службі таксі.

У Харкові на арт-заводі "Механіка" відбувся 4-й щорічний "Ретрозліт". Головною зіркою заходу став Chevrolet Bel Air 1955 року бірюзового кольору. У Харкові автомобіль показали вперше.

Зараз ви читаєте новину «Chevrolet презентувала золотий автомобіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути