Ексклюзиви
середа, 18 листопада 2015 11:35

Європейський сервіс: у Вільнюсі запустили проект "авто напрокат" за 5 євро
3

Фото: autobild.veidas.lt

У столиці Литви Вільнюсі запустили проект Citybee по моделі car-sharing, що дозволяє за хвилину взяти автомобіль напрокат, заплативши за нього суму, набагато меншу, ніж вартість таксі. Про це на своїй сторінці у мережі Facebook користувач Ilia Kenigshtein.

"Працює це таким чином: підходите до стоянки автомобілів City Bee (як правило це Fiat 500 і Mini), через додаток у смартфоні вибираєте тариф (0.15 € / хв., 5 € / год, 25 € / день), визначаєте, в якому місці ви хотіли би залишити автомобіль (стоянки по всьому місту) і оплачуєте час кредитною карткою, прив'язаною до додатка. Все. Сідайте в авто, вставляєте ключ запалювання, який лежить тут же, і їдете. Бізнес-модель у цього проекту просто прекрасна: автомобілі в лізинг, компанія трохи заробляє на прокаті, основний дохід - від продажу автомобілів після певного періоду. Яскравий приклад соціального підприємництва, тобто бізнесу з людським обличчям", - йдеться у повідомленні.

Для того, щоб взяти авто, потрібно мати права. Всього у місті 20 стоянок, де діє прокат. Після закінчення часу оренди, авто потрібно повернути на одну із них.

Серед машин більшість - це малолітражки з гібридними двигунами. Але є кілька автомобілів із просторними салонами та багажним відділенням. Ціни на них трохи вищі.

Зараз ви читаєте новину «Європейський сервіс: у Вільнюсі запустили проект "авто напрокат" за 5 євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути