Ексклюзиви
вівторок, 18 лютого 2020 05:25

Емблема Ferrari належала загиблому льотчику-асу
3

Компанія Ferrari
Фото: SurfAst
Емблема Scuderia Ferrari
Ferrari 125

18 лютого 1898-го народився знаменитий італійський підприємець, конструктор і автогонщик Енцо Феррарі.

У роки Першої світової війни він був випробувачем автомашин в невеликій міланській компанії. Саме тоді він розпочав свій шлях в автомобільний світ.

У 22 роки Феррарі почав брати участь в автомобільних гонках від компанії Alfa Romeo. Після перемоги в Равенні у наступному році його представили графині Баракка, матері загиблого в першу світову війну льотчика-аса. Вона попросила Енцо помістити на щастя емблему її сина на борту гоночної машини. Таким чином, з'явився всім відомий знак чорного жеребця, який піднявся на диби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили найпопулярнішого у світі "жука"

В 31 рік Енцо створив власну команду Scuderia Ferrari. Перший гоночний автомобіль він зібрав через вісім років для компанії Alfa Romeo. З 1939-го Феррарі засновує власне підприємство "Auto Avio Costruzioni Ferrari".

Спершу воно виготовляло різне обладнання для автомобілів. Перша машина під назвою Ferrari з'явилася в 1946-му. Це була Ferrari 125. У 1969-му Енцо продає 50% акцій своєї компанії FIAT. Проте командою Scuderia Ferrari він управляв до самої смерті. Через 20 років всі машини Ferrari повністю відійшли FIAT.

Гонщики, які керували машинами Ferrari дев'ять разів ставали чемпіонами світу "Формула-1".

Зараз ви читаєте новину «Емблема Ferrari належала загиблому льотчику-асу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути