Ексклюзиви
середа, 03 березня 2021 10:21

Електрокар чи авто з ДВЗ: розвіяли міф про виробництво електробатарей

Електрокар чи авто з ДВЗ: розвіяли міф про виробництво електробатарей
Завдяки розвитку технологій витрати сировини для виробництва батарей електромобілів будуть скорочуватися. Фото: pixabay.com

Представники нафтової промисловості часто стверджують, що видобуток ресурсів для виробництва батарей електрокарів не менш шкідливий, ніж спалювання бензину.

Європейська Федерація Transport and Environment спростувала це твердження новим дослідженням. Зокрема порівняли викиди шкідливих речовин, котрі виникають у результаті видобутку сировини для виробництва електромобілів та машин, що працюють на рідкому паливі.

"Середній автомобіль із ДВЗ за строк служби спалює близько 17 тисяч літрів бензину, що еквівалентно стовпу з нафтових бочок висотою 90 метрів", - ідеться в дослідженні.

Враховували також фактори перероблення. Після вичерпання ресурсу акумулятора його можна переробити, у той час як паливо у двигунах згорає безповоротно. З'ясувалося, що після перероблення батареї електромобіля буде втрачено близько 30 кг металів.В автомобіля з ДВЗ маса згорілого палива становить у 300-400 разів більше.

Наголошується, що видобуток і переробка нафти для отримання бензину також є надзвичайно енергоємними галузями. Найчастіше вони використовують ті ж енергоресурси, що й електромобілі для зарядки.

Завдяки розвитку технологій витрати сировини для виробництва батарей електромобілів будуть скорочуватися. Протягом наступних 10 років технологічні досягнення вдвічі скоротять кількість літію, необхідного для виробництва батареї електромобіля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як українські автошколи провокують страшні ДТП

Українські чиновники почали пересаджуватись на електроавтомобілі. У квітні 2018-го в деклараціях державних службовців є 226 електрокарів. Рекордсменом за кількістю виявився депутат Берегівської міської ради Закарпатської області Віктор Саєнков, який придбав 2 електричних Toyota RAV4 EV й електромотоцикл Zero DSR.

Зараз ви читаєте новину «Електрокар чи авто з ДВЗ: розвіяли міф про виробництво електробатарей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути