понеділок, 14 квітня 2014 13:27

Царьов запропонував брати утилізаційний збір з автовласників

Царьов запропонував брати утилізаційний збір з автовласників
Фото: avtomobili-tlt.ru

Народний депутат Олег Царьов вніс у Верховну Раду законопроект №4682 від 10.04.2014 про внесення змін до закону "Про утилізацію транспортних засобів" у зв'язку з скасуванням екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів.

Як повідомляється в пояснювальній записці, законопроектом пропонується встановити, що витрати, пов'язані з утилізацією знятих з експлуатації транспортних засобів, платять їх власники.

"Необхідність прийняття законопроекту пояснюється тим, що у зв'язку з відміною екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів потрібно визначити, на які кошти буде здійснюватися їх утилізація. Законопроектом пропонується встановити, що витрати, пов'язані з утилізацією знятих з експлуатації транспортних засобів, платять їх власники", - повідомив кандидат в президенти.

Як пояснив Царьов, хоча витрати, пов'язані з утилізацією, сплачують автовласники, але розміри плати за утилізацію та порядок їх сплати встановлюються Кабінетом Міністрів України.

До того ж депутат стверджує, що чинний протягом 2013-2014 років екологічний податок за утилізацію транспортних засобів, який становив від 4,4 до 60,5 тис. гривень, був завищеними і не відображали реальних витрат на утилізацію транспортних засобів. При цьому, зазначає Царьов, існували ризики, що сплата утилізаційного збору при купівлі транспортного засобу не гарантувала його подальшу утилізацію. "Досвід європейських країн, які запровадили такий збір, свідчить про те, що утилізаційний збір становить орієнтовно 100-150 євро за автомобіль", - каже Він. При цьому він не пояснює, що утилізаційний збір в європейських країнах сплачується при купівлі нової машини і часто "повертається" при здачі машини в утильпункт.

Голова Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко на своїй сторінці в Facebook заявив, що жодного випадку компенсації витрат на утилізацію авто, які здійснювалися за рахунок коштів екологічного податку, за 9 місяців існування закону не було зафіксовано. В добавок глава ВААІД зазначив, що залишається загадкою, "куди і в чиї кишені потрапили кошти, сплачені українцями як утилізаційний збір при купівлі авто з 1 вересня 2013 року і по сей день.

Зараз ви читаєте новину «Царьов запропонував брати утилізаційний збір з автовласників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути