Ексклюзиви
четвер, 23 травня 2019 20:39

Бетмобіль і ГАЗ-Mercedes: у Києві стартув зліт статусних авто
10

У Києві стартув зліт статусних авто
Фото: Богдан Піхачек
У Києві стартув зліт статусних авто
У Києві стартув зліт статусних авто
У Києві стартув зліт статусних авто
У Києві стартув зліт статусних авто

На території автосервісу Nanoprotec, що на столичній Кільцевій дорозі 22, відбувається з'їзд ексклюзивних і рідкісних машин. Любителі люксових транспортних засобів зібрались для обміну досвідом і відпочинку.

Автомобілі з Європи, Америки та Азії присутні на фестивалі. Lamborghini, Jaguar, Ford, Chrysler, BMW та інші машини вже красуються серед низки недешевих машин. Але у організаторів дійства є козир, що не бере участь в показі.

З "глибини" одного з боксів Nanoprotec, видніє щось, схоже на кажанячі крила. Що ближче до чорного силуету, то виразнішою стає думка: машина Бетмена. В ангарі стоїть авто, схоже на один з автомобілів вигаданого персонажа американських коміксів і кінострічок "людини-кажана" з іменем Бетмен.

"Замовник цього "монстра" з Нідерландів. Над машиною працювала команда спеціалістів майже півроку. За основу була взята рама від Chevrolete Caprice. Каприз - це олдскульний великий седан. З нього взяли тільки каркас, а все інше — оригінальний "обвіс". Дуже багато деталей — ручної роботи. На цьому бетмобілі стоїть дванадцятициліндровий v-подібний двигун від BMW. Транспортний засіб робили в Україні. Адже тут і спеціалісти хороші і ціни доступні, порівняно з Західними "пропозиціями", - розповів про "монстр"-машину Олексій Черняк-Самійленко, PR-директор компанії Nanoprotec.

Довжина бетмобіля - 6500 мм. Ширина — 2,4 метра. Машина обладнана турбіною спереду і соплом, що нагадує реактивне сопло авіатехніки, позаду. Модулі робочі. Турбіна крутиться, "дюза" - пускає вогонь. Все ефектне, але декоративне. На машині навіть встановлені бутафорні ракети і кулемет, що здатен імітувати постріли.

Захід набирає обертів. Деінде на самокатах їздять представники дійства і консультують гостей, що прибувають на подію. Раптом стає чутний свист коліс, стоїть хмара білого диму. То Chevrolet Camaro SS прогріває шини на в'їзді до території, де відбувається збір гостей зльоту. За мить автомобіль зривається з місця і кулею мчить до боксів на задньому дворі, де причаївся бетмобіль.

Перед офіс-будівлею Nanoprotec — парковка для гостей заходу. На її території знаходиться прокатна зона з елітними машинами. Кожен охочий може орендувати у своє користування транспортний засіб за ціною у кількасот доларів на добу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Права" відновлять за 30 хв. - МВС

Біля фасаду "прокатного" будиночку стоїть пафосна біле авто з написом "Победа" на капоті. Але виглядає вона модерново, не схожа на машини радянського зразка.

"Це — модернізований Mercedes-Benz CL. Люксове купе в кузові W215 стало донором для цього проекту. Основа, а зокрема автоматична коробка передач, v-подібний, восьми циліндровий двигун, підвіска, салон — мерседесовські. Все інше, здебільшого, виготовили вручну, сидіння модернізували", - каже співорганізатор зльоту.

Дводверне купе оснастили характерними ГАЗ "Победними" випуклими фарами. Є й довгий капот з гребенем посередині.

Вздовж в'їзду на територію сервісної станції, вишикували ряд іномарок. Є тут і MBW і Chevrolet. З логічного ряду заморців вирізняється "Волга". Диски білі, схоже, ковані. Капоту немає. Здалеку видно що над двигуном "попрацювали". Підійшов ближче, бачу: не тільки над ним.

"Силовий агрегат — десяти циліндровий двигун від Dodge Viper. Хоч основа боліда — ГАЗ-24, але від нього мало що залишилось. Індивідуальні деталі, ручна робота", - розповів Олексій Черняк-Самійленко.

Для того, щоб вайперівський десятициліндряк помісти у "Волгу" - довелось реконструювати частину салонної зони. Підвіска, система охолодження, рамна конструкція — вдосконалені. Багато склоплапстику, замість фар — діодні ліхтарі. Схоже робили все, щоб схудла "Волга".

До речі, саме ця дрифт-машина відносно нещодавно розважала публіку на ювілейному десятому технічному фестивалі OldCarLand, що відбувся на території столичного Державного музею авіації.

В рамках урочистого старту на території автосервісу Nanoprotec відбудеться вечірка. Для учасників та гостей заходу підготовлена шоу-програма, різноманітні напої а також лаунж-зона. У програмі заходу презентація коктейлів, бітбокс шоу, битва діджеїв, брейк-данс, twerk-battle і елітні машини.

24-го травня, колона суперкарів поїде в Одесу. Там відбудеться парад статусних автомобілів, драг і time-atack заїзди. Закінчиться пробіг 26-го числа церемонією нагородження учасників змагань і вечіркою з нагоди завершення зльоту.

У Державному музеї авіації імені О.К. Антонова відбувався найбільший технічний фестиваль України Old Car Land.

Зараз ви читаєте новину «Бетмобіль і ГАЗ-Mercedes: у Києві стартув зліт статусних авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути