Ексклюзиви
понеділок, 11 березня 2019 18:21

Автомобілістам можуть підняти штрафи

Автомобілістам можуть підняти штрафи
Піднімуть штрафи за неправельне перевезення дітей. Фото: bessarabiainform.com

В Україні можуть збільшити штрафи для автомобілістів за непристебнутий пасок безпеки і порушення правил перевезення дітей.

У Верховній Раді зареєстрували два відповідні законопроекти, повідомляє "Обозреватель".

Народні депутати пропонують підвищити плату за непристебнутий пасок у 10 разів. Замість 51 грн штрафу водія можуть зобов'язати заплатити 510 грн.

"Порушення правил перевезення дітей тягне за собою накладення штрафу на водія в розмірі тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", - йдеться у законопроекті №10130. У разі ухвалення відповідного закону, на українців чекає штраф 510 грн за перевезення дітей зростом нижче 145 см без дитячого крісла, перевезення дітей віком молодше 12 років без дитячого крісла, перевезення дітей до 16-ти років у будь-яких вантажних автомобілях, перевезення організованих груп дітей у темний час доби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, що чекає водіїв у нинішньому році

За повторне порушення правил водій буде оштрафований у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн.

Для власників авто передбачають нові штрафи. Це стосується тих машин із відпрацьованими газами, в яких міститься велика кількість шкідливих речовин.

Зараз ви читаєте новину «Автомобілістам можуть підняти штрафи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути