Ексклюзиви
вівторок, 07 жовтня 2008 09:50

Автомобілі в гривні різко подешевшали на 10%

Зараз склався унікальний час для покупки автомобілів, чиї ціни номіновані в гривні. Вся річ у тому, що різка девальвація гривні ще не встигла відбитися на прайсах в автосалонах, хоча на тлі долара за 5,3 грн, автомобілі різко зменшили в ціні.

Якщо в середині вересня курс коливався навколо 4,8 грн. за 1 $, то зараз вже мова йде про 5,3 і вище. Це майже 10% вартостей автомобіля, передає Auto-consulting.

Поки більшість дилерів ще зберігають колишні гривневі прайси, але при подальшому тренді девальвації гривні - корекція необхідна.

Фінансові експерти вже б"ють тривогу. Ситуація на валютному ринку вже вийшла з-під контролю монетарних властей: за минулий місяць національна валюта на наявному ринку знецінилася приблизно на 15%. Якщо НБУ не зможе заспокоїти ринок не словами, а конкретними діями вже протягом найближчих тижнів, курс долара на наявному ринку може досягти 6 гривень за долар.

НБУ, безумовно, втрутиться в ситуацію, проте на якій "планці" зупиниться долар поки не знає ніхто. "Гривневі" автомобілі також слідуватимуть за ціною долара і можливо повернуться до практики щоденного переписування прайс-листів, як в минулі часи.

Вже минулого тижня ряд імпортерів, чиї ціни майже декілька місяців трималися на одній відмітці, переписали прайси, додавши на автомобілях С-класса по $1000. В зв"язку з цим варто поквапитися. Фінансові аналітики прогнозують подальшу девальвацію української грошової одиниці, чекаючи, що до кінця року за 1 долар даватимуть до 5,5 гривень і навіть більше.

Зараз ви читаєте новину «Автомобілі в гривні різко подешевшали на 10%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути