Ексклюзиви
пʼятниця, 11 квітня 2014 11:24

Автомобілі "АвтоВАЗу" не зникнуть з українського авторинку

Автомобілі  "АвтоВАЗу"  не зникнуть з українського авторинку

Інформація, про те що "АвтоВАЗ" припинив постачання автомобілів в Україну ще з початку 2014 року не відповідає дійсності.

У дистриб'юторській компанії "УкравтоВАЗ" - імпортера Lada в Україну, повідомили що ця інформація вірна лише частково, пише AUTO-Consulting. Поставки нової партії авто на український ринок очікують вже найближчим часом, а пауза була викликана розпродажем стоків 2013 року.

"Це звичайна практика, коли з початку року поставки нових авто загасають, тим самим даючи можливість дилерам розпродати авто попереднього року. Як тільки склади спорожніють, починається імпорт автомобілів нового модельного року. У 2014 році з-за кризи на українському авторинку і скорочення купівельної активності, склади Lada були заповнені до березня місяця. Але вже в березні попит на Lada в Україні активізувався і марці навіть вдалося зайняти 3,5% ринку, проти 2,5% місяць раніше. Це і дозволило сформувати вже нове замовлення. У квітні перша партія машин з Тольятті прибуде в Україну." - повідомив генеральний директор "УкравтоВАЗ" Ігор Вознюк.

У 2013 році "АвтоВАЗ" за даними AUTO-Consulting реалізував на Україні 8245 автомобілів, а в 2012 році - 17301, що на 52 відсотка менше, ніж роком раніше. Частка ринку в країні виробника знизилася з 7,95% до 4,09%. АвтоВАЗ почав поступатися китайським виробникам. За даними агентства "Автостат", в 2013 році Волзький автозавод експортував 78,6 тисячі машин. Основними зовнішніми ринками стали: Казахстан (72 відсотки), Україна (9 відсотків), Азербайджан (6 відсотків), а також західноєвропейські держави (4 відсотки).

Зараз ви читаєте новину «Автомобілі "АвтоВАЗу" не зникнуть з українського авторинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути