Ексклюзиви
субота, 30 червня 2018 07:25

Американці створили колесо-трансформер

 

Американські військові створили трикутне колесо.

Агентство перспективних розробників Міністерства оборони США продемонструвало можливості роботи системи подолання перешкод для наземних странспортних засобів багатоцільового призначення.

Колесо-трансформер є розробкою Національного інженерного центру робототехніки в Піттсбурзі.

"Армійському Хаммеру HMMWV такий агрегат у стані траку допомагає пересуватися на сипучому грунті. У цьому випадку саме колесо припиняє обертатися, а рухається лише шина-стрічка. Звичайно, на гусеничному ходу швидкість пересування істотно знижується, однак як тільки позашляховик повертається на тверду поверхню – гусениці знову перетворюються на "шини" круглого колеса і автомобіль продовжує рух з нормальною для нього швидкістю", - розповіли розробники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили найменший комп'ютер у світі

Мета програми наземних технологій X-Vehicle DARPA полягає в підвищенні мобільності, живучості, безпеки та ефективності перспективних бойових машин без посилення її броні.

Науковці створили матеріал, який ховає об'єкти від інфрачервоних камер. Лист товщиною менше 1 мм поглинає приблизно 94% інфрачервоного світла.

Зараз ви читаєте новину «Американці створили колесо-трансформер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути