Ексклюзиви
субота, 01 червня 2019 12:49

Як збільшити обсяг багажника: поради автомобілістам

Як збільшити обсяг багажника: поради автомобілістам
5 порад, як збільшити обсяг багажника. Фото: Proms

Кожен автомобіліст стикався з проблемою недостатньої місткості багажника. Як не дивно, але виправити це досить просто, потрібно лише раціонально використовувати його об'єм.

Часто питання місткості багажника загострюється перед поїздкою на відпочинок, адже потрібно взяти з собою багато речей, які зазвичай різні за габаритами, вагою і фактурою. Журналісти Аuto.24tv.ua зібрали п'ять секретів, як підвищить місткість багажного відсіку та перевезти якнайбільше потрібних речей.

1. Залишити вдома все зайве.

Якщо ви вирушаєте у далеко подорож по відомому маршруту, можна залишити вдома зайве: задню полку багажника, запаси запчастин і робочих рідин, повнорозмірну запаску замінити докаткою чи ремонтним набором. Також варто залишити все те, що можна буде купити на місці відпочинку: їжу, воду, запасний одяг, спорядження для активного відпочинку. Водночас якщо обраний вами маршрут пролягає через розбиті дороги в безлюдній місцевості, до цієї поради потрібно поставитися вдумливо.

2. Використовуйте невеликі сумки.

Великі жорсткі валізи і кофри знижують коефіцієнт корисного заповнення багажника, а дрібні м'які сумки, навпаки, допоможуть використовувати кожен куточок, кожну нішу вашого вантажного відсіку.

3. Укладайте предмети складної просторової форми поруч з м'якими сумками.

Наприклад, порожнечі, утворені всередині рами складеної коляски або дитячого велосипеда можна заповнять м'якими сумками з речами, які не пошкодяться під час пересування: одягом, білизною, тентом намету. А тверді валізи і ящики розміщуйте один біля одного і близько пласких поверхонь багажника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Афери на шиномонтажі. Зібрали ТОП схем, як дурять автовласників

4. Важкий вантаж кладіть вниз.

Таким чином тяжкі баули не пошкодять інші речі. Також вони не будуть з'їжджати в сторони при русі і не підвищать центр ваги автомобіля. Водночас речі, які ймовірно будуть потрібні до прибуття на місце призначення, навпаки варто розташовувати зверху, щоб їх можна було легко дістати.

5. Не кладіть сторонні предмети до салону.

Перевозити вантаж в салоні небезпечно, адже під час різких маневрів або ДТП сторонні предмети можуть травмувати пасажирів і водія. При цьому м'які речі в салон можна взяти. Краще, якщо це буде щось плоске, що можна розмістити без великого збитку для корисного об'єму салону. Наприклад, ковдра, матрац, теплий одяг можна розстелити на задньому сидінні і сісти на них. Також у деяких автомобілях невеликі сумки можна заховати під сидіння.

У Великій Британії з'явилася перша швидкісна зарядна станція Ionity. Вона дозволяє зарядити електрокар за 20 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «Як збільшити обсяг багажника: поради автомобілістам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути