середа, 13 грудня 2017 15:05

190 км/год — не межа: показали найшвидшу в світі "Славуту"

У мережі показали найшвидшу в світі "Славуту".

Відео з автомобілем з'явилося на YouТube-каналі "Кулибин KMS".
Автор: Автоцентр
  Ця "Славута" може розігнатися до 190 км/год
Ця "Славута" може розігнатися до 190 км/год

Судячи з номерів АР 4547 СА, машина - із Запорізької області. Її власник-автолюбитель перетворив звичайну "Славуту" у швидкісний суперкар. Для цього обладнав її турбодвигуном потужністю 250 к.с. Ймовірно, змінив елементи ходовї частини і коробку передач.

Серійна версія із двигуном об'ємом 1,1 л мала максимальну швидкість - 145 км/год. Тепер "Славута" може розігнатися до 190 км/год. До першої "сотні" - за 6 с.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як тюнінгують ЗАЗ "Славута"

ЗАЗ "Славута" - останній на 100% український автомобіль. Його 1995 року на базі "Таврії" розробило конструкторське бюро Запорізького автомобілебудівного заводу. З 1999 року, коли підприємство почало співпрацю із корейською компанією Daewoo, модель запустили в серійне виробництво. Перед тим перевірили й змінили понад 120 постачальників різних деталей, аби машина була виносливішою і якіснішою за "Таврію". "Славута" протягом останніх 4 років виробництва була найдешевшим автомобілем на нашому ринку. Її можнна було купити на 12 зарплат шкільного вчителя. Оснащували модель вітчизняними 1,1; 1,2 й 1,3-літровими двигунами на вибір, також - 5-ступеневою коробкою передач. Авто у комплектації "Люкс" мало удосконалену панель приладів із тахометром, центральний замок, електричні склопідйомники та молдинги на боковинах.

Зараз ви читаєте новину «190 км/год — не межа: показали найшвидшу в світі "Славуту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути