вівторок, 18 травня 2021 17:38

Кросовери з пробігом, які нереально продати

Кросовери з пробігом, які нереально продати
CarFinder — всеукраїнський сервіс з автопідбору

Деякі автомобілі складно знайти і купити, а деякі — продати без втрати ліквідності. Ми зібрали кросовери, які неохоче купують на вторинному ринку, якщо не знизити ціну на 20-40%. У матеріалі зробимо основний фокус на автомобілях середнього цінового сегмента.

При складанні фахівці врахували досвід різних продавців "вторинки": trade in-майданчики, аукціони, незалежні автомобільні салони. Незважаючи на досить стабільні фактори, що впливають на ліквідність б/у кросоверів, сам перелік моделей з найменшим попитом динамічний: він змінюється практично кожні півроку.

4 фактори, що впливають на ліквідність

Ціна

Першочерговий фактор — це, звичайно, вартість. Величезна кількість моделей на первинному ринку мають завищену вартість в порівнянні з конкурентами інших марок. Якщо при покупці нового авто це не настільки критично, то на вторинному ринку стає істотним недоліком.

Більше того, самі продавці схильні оцінювати автомобіль вище ринкової планки: вони пам'ятають, скільки сил і коштів було вкладено в транспортний засіб.

Клас виробника

Позиціонування виробника. Періодично виробники бюджетних моделей роблять спроби випустити преміальну модель. Але навіть якщо автомобіль справді може претендувати на більш високий ціновий сегмент, в очах кінцевого споживача він має більш низький статус.

Грубо кажучи, репутація виробника впливає на ставлення до всього модельного ряду, без огляду на реальну якість моделі. Багато хто негативно ставиться до автомобілів з конкретних країн. Так, покупці все ще з побоюванням ставляться до багатьох корейських, китайських і французьких брендів.

Комплектація

Комплектація. Дуже багато забобон, які відносяться до окремих функціональних вузлів і деталей. Так в Україні все ще відмовляються від роботизованих коробок передач і воротарів, вважаючи їх не дуже надійними.

Аналогічним чином ставляться до малооб'ємних двигунів (менше 1,4 л) з турбонаддувом. Не менші побоювання викликають і об'ємні бензинові двигуни високої потужності. Низькою популярністю користуються і досить бюджетні комплектації з механікою.

Нішеві моделі

Специфіка. Рідкісні і незвичайні моделі також мають дуже невисокий попит на ринку. Так, наприклад, Alfa Romeo можуть надовго застрягти в продажу. Ті автомобілі, які мають вузьку цільову аудиторію або незвичайну комплектацію буде справді складно продати на "вторинці".

Які найбільш неліквідні кросовери, читайте на сайті CarFinder — всеукраїнський сервіс з автопідбору.

Зараз ви читаєте новину «Кросовери з пробігом, які нереально продати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути