У Росії - шалений дефіцит у бюджеті через видатки на війну

Держскарбниця країни-агресорки порожніє на очах - уперше тут витрати перевищили доходи на астрономічну суму. що далі?

В Росії дефіцит федерального бюджету зріс майже в 2,5 рази через зростання видатків у квітні. За даними Мінфіну РФ, за підсумками чотирьох місяців 2024 року дірка в скарбниці збільшилася до 1,48 трильйона рублів, або 0,8% ВВП з 607 мільярдів рублів, або 0,3% ВВП місяцем раніше.

Виходячи з даних Мінфіну РФ, у квітні бюджет був виконаний з дефіцитом - витрати перевищили доходи на 877 мільярдів рублів. Витрати з початку року становили 13,17 трильйона рублів, або 36% від затвердженого обсягу витрат на 2024 рік. Порівняно з аналогічним періодом минулого року, коли з бюджету було витрачено 10,83 трильйона рублів, витрати зросли на 21,5%.

Після початку війни в Україні дефіцит федерального бюджету РФ два роки поспіль перевищував 3 трильйони рублів, це близько 2% ВВП...

Після початку війни в Україні дефіцит федерального бюджету РФ два роки поспіль перевищував 3 трильйони рублів, це близько 2% ВВП, який Мінфін погашав внутрішніми запозиченнями та коштами Фонду національного добробуту. Близько 40% усіх витрат у 2024 році складуть витрати на армію, поліцію і спецслужби. Фінансування оборони вперше перевищить соціальні витрати, тобто зарплати, пенсії, допомоги та інші соцвиплати, які раніше лідирували у розподілі видатків скарбниці Росії.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі