Шойгу вимагає більше зброї, тим часом ВВП Росії котиться в прірву

Росія у війні з Україною поставила на карту все: економіку, демографію та міжнародний імідж. Чи ж варто було?

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу всіма силами намагається якось відволікти увагу Володимира Путіна від скандалу зі своїм заступником і за сумісництвом гаманцем - Тимуром Івановим. Шойгу вимагає збільшити постачання зброї, спорядження та військової техніки для армії, щоби утримати заданий темп наступу. Нагадаємо - до 9 травня Путін наказав узяти Часів Яр, там тривають запеклі бої. Вже кілька місяців місто, перетворене на руїни, тримають наші захисники. Схоже, що це завдання, як і захоплення всієї Луганщини до 1 червня 2022 - Шойгу провалить. Зате принаймні забезпечить роботою російський ВПК. Натепер він дає 2/3 економічного зростання Росії. Щоправда, це мало допомагає.

МВФ заявив - російська економіка продовжує втрачати свої рейтинги. За остані 10 років ВВП на душу населення в РФ скоротилося на 16%. За минулий рік Росія згенерувала ВВП на людину у 6 разів менший, ніж США, і пропустила вперед Панаму, Аргентину та Угорщину. З такими темпами - економіка країни-агресорки скотиться з 68 місця до 80-го, і поступиться Туркменістану.

Тим часом гауляйтери-росіяни, які погодилися очолювати владні структури на тимчасово окупованих територіях, чомусь дуже захотіли додому. Як, наприклад, Олександр Костомаров, заступник керівника адміністрації губернатора так званої ДНР Дениса Пушиліна. Цю посаду у 2022 він сприймав як певний трамплін перед отриманням губернаторського крісла в одному з регіонів Росії. Однак "маленька переможна війна" виявилася не маленькою і не переможною - тож чиновник попросився додому. Але на батьківщині він нового призначення не отримав. Схожа халепа спіткала і Сергія Толмачова - віце-губернатора окупованої частини Запоріжжя. Скидається на те, що затія з гауляйтерами на окупованих територіях перетворилася для Кремля на гру в гарячу картоплину. Представників окупаційних адміністрацій українське ГУР прибирає регулярно і часто.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі