четвер, 16 травня 2024 08:43

Путін зустрівся з Сі у Пекіні - про що говорили

Путін зустрівся з Сі у Пекіні - про що говорили
Володимир Путін з делегацією урядовців прибув у Китай. Фото: Кремлин.рф

Російський диктатор Володимир Путін 16 травня прибув з офіційним візитом у Китай.

Він вже зустрівся з лідером КНР Сі Цзіньпіном та почав "неформальні переговори", передають РосЗМІ.

Разом із Путіним до Пекіну приїхали віцепрем'єри та федеральні міністри, включаючи нового міністра оборони Андрія Бєлоусова, а також представники держкорпорацій та губернатори.

Під час поїздки планують переговори у широкому складі.

"Найважливіше за все в Китаї попити чай віч-на-віч особливо", - кажуть помічники Путіна.

Перед Будинком народних зборів у Пекіні Путіна зустрічали десятки дітей з помпонами у руках. На площі Тяньаньмень підняли російський триколор, військовий оркестр виконав російський гімн під залпи гармат та "Підмосковні вечори".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Китаї розповіли, чого очікують від візиту Путіна

Російський лідер перед переговорами заявив, що Москва та Пекін напрацювали "солідний багаж практичного співробітництва". Він назвав КНР головним партнером Росії у торговельно-економічній сфері. Диктатор заявив, що співпраця Москви та Пекіну "виступає одним з головних стабілізаційних факторів на міжнародній арені".

"Принципове значення має те, що стосунки Росії та Китаю не є кон'юнктурними й не спрямовані проти будь-кого. Наша співпраця у світових справах сьогодні виступає одним із головних стабілізуючих факторів на міжнародній арені", - заявив він.

Додав, що Росія та Китай "налаштовані на подальшу гармонізацію інтеграційних процесів на Євразійському просторі".

Сі заявив, що китайсько-російські стосунки "загартувалися у важких умовах, витримали випробування мінливою міжнародною ситуацією", однак на сьогодні є "еталоном відносин між великими державами та сусідніми країнами, що відрізняються взаємною повагою, довірливістю, дружбою та взаємною вигодою". Китай планує й далі бути з Росією "добрими сусідами, довірчими друзями та надійними партнерами".

Близько о 07:30 за Києвом Путін та Сі Цзіньпін розпочали у Пекіні російсько-китайські переговори у розширеному складі за участю делегацій.

Російський диктатор Володимир Путін 16-17 травня поїде до Китаю для переговорів із лідером КНР Сі Цзіньпіном. Під час поїздки вони обговорять питання партнерства і стратегічної взаємодії, повідомляють росЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Путін зустрівся з Сі у Пекіні - про що говорили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути