пʼятниця, 17 травня 2024 14:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Володимир Кличко назвав свого фаворита мегабою Усик - Ф'юрі

Володимир Кличко назвав свого фаворита мегабою Усик - Ф'юрі
Бій відбудеться в Ер-Ріяді. Фото: instagram.com/usykaa/

Колишній чемпіон світу в надважкій вазі Володимир Кличко прибув до Ер-Ріяда, де вже скоро пройде бій між чемпіоном світу у хевівейті за версіями WBO, WBA, IBO та IBF Олександром Усиком і володарем титулу WBC Тайсоном Ф'юрі.

Кличко-молодший упевнений у перемозі свого співвітчизника, про що заявив у соцмережах. Він опублікував відео, де також укотре нагадав світові про війну, яка триває в Україні проти російських окупантів.

"Я тут, в Ер-Ріяді, заради бою за звання абсолютного чемпіона. У безглуздій війні, яку путінська Росія розв'язала в Україні, з метою змусити Україну зникнути як країну та націю, змусити її замовкнути, а потім перетворити на попіл. Ось і ми, світ у суботу ввечері стежитиме за Саудівською Аравією. Ми не мовчимо. Тут талановиті боксери, талановиті олімпійські спортсмени. Ми, українці, просто талановита нація у всьому, і крапка", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Команда Усика подала скаргу напередодні бою з Ф'юрі

Бій Усик - Ф'юрі відбудеться 18 травня на стадіоні Kongdom Arena в Саудівській Аравії. Спочатку поєдинок планували на 17 лютого, але Ф'юрі отримав травму в тренувальному таборі.

"Я тут, щоб сказати, що ми маємо намір забезпечити видимість і підтримку нашої країни. Це історичний бій для боксу. За його підсумками буде коронований перший абсолютний чемпіон у надважкій вазі з України! Удачі Усику цієї суботи. Слава Україні", - додав Кличко.

Удвох українець і британець контролюють усі важливі пояси - WBA, WBO, IBF, IBO та WBC. Уперше в історії дивізіону на кону стоятимуть усі чотири чемпіонські титули провідних світових боксерських організацій.

Боксери отримають гарантовані гонорари, завдяки контракту на бій. Не важливо, якими будуть результати продажу телетрансляції цього бою в форматі pay-per-view (для зірок боксу звичайна практика отримати відсоток від продажу PPV - Gazeta.ua).

У контракті на бій також прописано матч-реванш в незалежності від результату поєдинку, який також планується провести в Саудівської Аравії восени цьогоріч.

Український боксер Олександр Усик розповів, чи перестане виступати на професійному рівні. Його запитали, чи буде сенс продовжувати кар'єру, якщо він стане абсолютним чемпіоном світу.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Кличко назвав свого фаворита мегабою Усик - Ф'юрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути