четвер, 16 травня 2024 06:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський пояснив, чому відклав усі закордонні візити

Зеленський пояснив, чому відклав усі закордонні візити
Президент поспілкувався з прем'єр-міністром Португалії Луїшем Монтенегру. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський поспілкувався із прем'єром Португалії Луїшем Монтенегру та поінформував його щодо ситуації на фронті.

Зокрема щодо спроб Росії розширити війну, заявив глава держави у Telegram.

"Уся увага зараз зосереджена на наших поточних оборонних операціях і контактах із військовими. Це зумовило необхідність відкласти всі закордонні візити", - наголосив Зеленський.

Сторони докладно обговорили Саміт миру, який може стати першим кроком до відновлення справедливого миру, наголосив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ вдалося частково стабілізувати ситуацію на Харківщині - Зеленський

"Я вдячний прем'єр-міністрові Монтенегру за підтвердження участі Португалії в Саміті миру та запевнення, що його країна використає свої контакти для забезпечення максимальної міжнародної підтримки цього заходу", - ідеться в його заяві.

Президент України Володимир Зеленський скасував візити до Іспанії і Португалії через серйозну внутрішню ситуацію в країні.

Наприкінці поточного тижня він мав здійснити планові офіційні візити, але поїздка була скасована, повідомляє CNN Portugal. Видання припускає, що причиною для скасування закордонного візиту Зеленського став російський наступ та просування окупаційних військ на Харківщині.

Одного разу візит Зеленського на Піренейський півострів вже було перенесено. Нині це сталося вдруге: відвідати Португалію та Іспанію президент України мав наприкінці тижня.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський пояснив, чому відклав усі закордонні візити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути