понеділок, 12 червня 2023 10:36

Загрожує довічне: СБУ пов'язала російського агента на Харківщині

Загрожує довічне: СБУ пов'язала російського агента на Харківщині
СБУ затримала російського агента у Харківській області. Фото: ssu.gov.ua

Контррозвідка Служби безпеки нейтралізувала агентурну мережу російської розвідки на Харківщині.

Затримано одного з найбільш законспірованих агентів ворожої групи, який збирав розвіддані про оборону обласного центру і прикордонних територій регіону. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Інших трьох агентів з цієї групи співробітники СБУ викрили у серпні 2022-го та в лютому цього року. Серед них був "зв'язковий" воєнної розвідки РФ.

Затримано 52-річного мешканця Харкова, якого російське ГРУ завербувало на початку повномасштабного вторгнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прайс до $12 тис: СБУ прикрила вісім каналів втечі "ухилянтів" за кордон

"За вказівками агресора він шпигував за місцями тимчасового базування українських захисників, які залучені до оборони східних рубежів України. Насамперед його цікавила кількість особового складу, наявне озброєння і точні координати підрозділів ЗСУ і Держприкордонслужби. Також він фіксував напрямки руху української військової техніки та локації укріпрайонів і фортифікаційних споруд в області", ‒ йдеться у повідомленні.

Зловмисник об'їжджав місцевість і приховано фотографував українські об'єкти з прив'язкою до місцевості. А фото відправляв через месенджер представнику російської воєнної розвідки, який перебував на території РФ.

Щоб приховати "сліди" листування з агресором, зрадник одразу видаляв усі надіслані до ГРУ повідомлення. Однак, контррозвідники СБУ викрили і задокументували підривну діяльність російського агента. Йому повідомили про підозру в державній зраді.

Зловмисник перебуває під вартою. Триває розслідування. Чоловікові загрожує довічне ув'язнення.

Спецоперацію проводили співробітники СБУ в Харківській області спільно з Держприкордонслужбою за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури.

Контррозвідка Служби безпеки України викрила на Дніпропетровщині ще одного агента ФСБ, який шпигував за бойовою авіацією Збройних сил України.

Зловмисник збирав для російських окупантів розвіддані про види та кількість літаків бойової авіації ЗСУ, а також місця їхнього базування та напрямки вильотів.

Зараз ви читаєте новину «Загрожує довічне: СБУ пов'язала російського агента на Харківщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути