пʼятниця, 17 травня 2024 10:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Бої за Часів Яр зараз на піковому рівні - військовий

Бої за Часів Яр зараз на піковому рівні - військовий
Тривають запеклі бої за Часів Яр у Донецькій області. Фото: ukrinform.ua

Бої за місто Часів Яр у Донецькій області зараз перебувають на піковому рівні.

Ситуація там залишається досить напруженою та складною. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади Збройних сил України Роман Гасько, передає Gazeta.ua.

"Ворог не припинив своїх спроб з взяття міста. Відповідно, битва за Часів Яр зараз у розпалі. Кожен день виникають боєзіткнення, нові спроби, контрудари. Усе дуже динамічно. Битва продовжується і вона, напевно, зараз на своєму піковому рівні", - сказав Гасько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ здійснюють зачистку вулиць на півночі Вовчанська - Генштаб

За його словами, інтенсивність бойових дій тримається досить високою вже тривалий період часу. Тенденцій до зниження поки не спостерігається. Ворог має достатню кількість артилерійських боєприпасів, особового складу і відчуває певну перевагу у деяких компонентах. Загарбники налаштовані продовжувати штурмувати місто.

"Зміна тактики і постійні перегрупування відбуваються увесь час, тому що ворог засвоює добре уроки з кожної битви, яку проводить, вносить корективи у свою діяльність і на тих чи інших напрямках підбирає різні способи для ведення своїх дій. Відповідно, тактичні ходи як з нашого боку, так і їхнього, постійно змінюються", - зазначив Гасько.

Загалом, за його словами, ситуація на Донеччині непроста, адже повна окупація області є одним із пріоритетних завдань окупантів.

Затримка західної військової допомоги призвела до того, що росіяни змогли почати наступ на півночі Харківської області і створити загрозу для Харкова.

Ситуація дуже серйозна. Про це заявив президент Володимир Зеленський. На його думку, двох додаткових систем Patriot буде достатньо, щоб Росія не змогла окупувати Харків.

Зараз ви читаєте новину «Бої за Часів Яр зараз на піковому рівні - військовий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути