пʼятниця, 17 травня 2024 11:25

Міненерго повідомило про відключення світла

Міненерго повідомило про відключення світла
Застосування графіків погодинних відключень можливе сьогодні з 19:00 до кінця доби. Фото: t.me/energyofukraine

На Вінниччині через падіння уламків дрона були без світла 23 тис. абонентів.

Водночас відключення споживачів протягом дня 17 травня і до вечірніх пікових годин навантаження не плануються, заявили в Міненерго.

"Минулої доби потреби споживачів покривалися власною генерацією, комерційним імпортом та аварійною допомогою з енергосистем Польщі, Румунії та Словаччини. Також вчора у денні години Україна надавала аварійну допомогу Польщі - отримувала надлишки електроенергії. Сьогодні вночі та в ранкові години пікового споживання аварійна допомога не залучалася. Але застосовувалися стабілізаційні відключення споживачів", - сказано в повідомленні.

Загалом відключення як промислових, так і побутових споживачів застосовувалися минулої доби в усіх регіонах, окрім Херсонщини. Застосування графіків погодинних відключень можливе сьогодні з 19:00 до кінця доби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скасували заняття в школах та відключають світло - наслідки ударів по Севастополю

"У Вінницькій області внаслідок падіння уламків ворожого дрона пошкоджено обладнання одного з енергетичних об'єктів. Знеструмлювалися понад 23 тисячі абонентів у 4 населених пунктах. На ранок більшість із них заживили. У Сумській області з технологічних причин короткостроково вимикалась високовольтна повітряна лінія. Внаслідок цього знеструмлювалися підприємство теплогенерації та побутові споживачі у місті Суми, об'єкти залізниці, а в Харкові вимикалися побутові споживачі (близько 182 тис.), метро, тепломережі та очисні споруди. Усіх споживачів заживлено", - звітує відомство.

Рівень води у ставку-охолоджувачі на ЗАЕС дещо знизився і становить 15,32 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії - 22 489 МВт*год. Експорту не передбачається.

Вчора та позавчора Укренерго також попереджало, що з 21:00 до 24:00 вимушене запровадити контрольовані аварійні відключення в усіх регіонах. Споживачів закликали економити електроенергію.

Зараз ви читаєте новину «Міненерго повідомило про відключення світла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути