пʼятниця, 17 травня 2024 15:25

"Медіатолока у Києві" зібрала понад 100 людей: як пройшов унікальний захід

Комунікаційну кампанію про підтримку ЄС громадянського суспільства та незалежних медіа України під час війни "Разом діємо"- представлено на Всеукраїнській зустрічі "Медіатолока у Києві"

Понад 100 блогерів, медійників, громадських діячів, політиків зібралися в Coworking "G.N.R.T.R" столиці на Першу Всеукраїнську Медіатолоку. Мета заходу – консолідація потенціалу креативної спільноти України заради розвитку та розбудови країни, налагодження обміну досвідом та інформацією, пошук конструктивного розв'язання проблем, з якими стикаються блогери та медійники.

Автор: надане організаторами
  Перша "Медіатолока у Києві" зібрала понад 100 людей
Перша "Медіатолока у Києві" зібрала понад 100 людей

Медіатолока відкрилася дискусією за круглим столом на тему "Які є можливості розвитку для українських медійників, блогерів та сучасних ЗМІ на шляху України до Перемоги та ЄС".

Потім учасники продовжили роботу у форматі нетворкінгів, де йшлося про колаборацію з блогерами, журналістами та креативним бізнесом. Також про штучний інтелект, копірайтінг та фактчекінг. Говорили і про досвід блогерів , учасників Інфлюенсер тура у програмі ЄС EU NEIGHBOURS east. В заході взяли участь представники профільних проєктів, які впроваджуються за підтримки ЄС.

Учасникам зустрічі було представлено комунікаційну кампанію про підтримку Європейським Союзом громадянського суспільства та незалежних медіа України під час війни "Разом діємо". Вона стартувала 3 травня 2024 року й триватиме до кінця липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС має додатково знайти €200 млрд для допомоги Україні - євродепутатка

Інформаційно-просвітницькі заходи, інтерактивні сесії, дискусії та семінари за участю ОГС і громадськості, а також престури й зустрічі для ЗМІ за участі ОГС, активістів, медіа, широкої громадськості - відбудуться в усіх регіонах України (за винятком тимчасово окупованих територій та зони бойових дій). Ключовою публічною подією кампанії стане "Разом діємо" Фест, що пройде 25 травня в Києві на території Мистецького Арсеналу.

Європейський Союз пишається тим, що надає потужну підтримку громадянському суспільству та медіа

Координаторка сектору Представництва ЄС в Україні, пані Дженні Ландмарк зазначила:

"Європейський Союз пишається тим, що надає потужну підтримку громадянському суспільству та медіа, які є двигуном реформ в Україні. Попри війну, що триває, Україна та її громадяни демонструють фантастичну мужність, захищаючи і водночас змінюючи країну. ЄС стоїть пліч-о-пліч з Україною та її громадянським суспільством й надалі надаватиме як фінансову, так і технічну підтримку, аби уможливити реалізацію багатьох послуг, що їх виконує громадянське суспільство по всій Україні. Послідовні реформи, підтримані громадянським суспільством та медіа, прокладуть шлях приєднання України до ЄС. Разом діятимемо!".

Автор: надане організаторами
  Перша "Медіатолока у Києві" зібрала понад 100 людей
Перша "Медіатолока у Києві" зібрала понад 100 людей

Загальна сума фінансування Євросоюзом українських ОГС нині становить понад 104 мільйони євро. Станом на перший квартал 2024 року в Україні діє 63 грантових проєкти, а мінімальна сума гранту, в середньому, становить 60 тис. євро, а максимальна – 10 млн. Всього ж, разом із субгрантовими, в Україні впроваджуються 2330 проєктів.

Додаткова інформація про підтримку громадянського суспільства та незалежних медіа з боку ЄС: eu4ukraine.eu. Щоб дізнатися більше про заходи в межах всеукраїнської комунікаційної кампанії "Разом діємо. Разом ми - Європа", стежте за сторінками Представництва ЄС в Україні у Facebook, Instagram та Twitter/X.

Контактна особа:

Тетяна Вороніна, медіаекспертка, Проєкт ЄС "Українцям про Європейський Союз" (CEU4U), що впроваджується Ecorys, [email protected] , +38 067 501 11 83

25 травня у Києві відбудеться "РазомДіємо" Fest в рамках Всеукраїнської комунікаційної кампанії щодо підтримки ЄС громадянського суспільства та незалежних ЗМІ в Україні.

Захід відбудеться 25 травня в Мистецькому Арсеналі (м. Київ, вул. Лаврська, 10-12). Відкриття о 13:00, повідомляють організатори.

Церемонію відкриття очолить посол ЄС в Україні Катаріна Матернова та віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

Зараз ви читаєте новину «"Медіатолока у Києві" зібрала понад 100 людей: як пройшов унікальний захід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути