понеділок, 20 травня 2024 22:00

Сонний параліч: що це за стан і які чотири речі не можна робити

Сонний параліч: що це за стан і які чотири речі не можна робити
Лікар попереджає про чотири речі, яких ніколи не варто робити під час епізоду сонного паралічу Фото: pinterest

Сонний параліч може бути жахливим і не на жарт налякати.

Лікар попередив про чотири речі, які ви ніколи не повинні робити під час сонного паралічу, стану, коли ви прокидаєтеся, не можете рухатися чи говорити, пише express.co.uk.

Деякі люди можуть навіть сприймати та чути речі, яких насправді немає, через це дивне явище, яке відбувається, коли ви перебуваєте десь між неспанням і сном.

Переживання може бути дуже неприємним і часто пов'язане зі стресом і тривогою. Хоча це нешкідливо і зазвичай швидко проходить, лікар Джо, який також страждає на сонний параліч, поділився своїми медичними порадами.

"Сьогодні вранці у мене був найжахливіший сонний параліч, тому я хотів розповісти вам чотири речі, які ви ніколи не повинні робити, якщо і у вас він трапляється. Як правило, під час швидкої фази сну ваш мозок дуже активний. Це коли може щось снитись", - каже лікар.

Щоб завадити вам відтворювати ці сни, ваш мозок посилає сигнали гальмівним нейронам, щоб дезактивувати ваші скелетні м'язи, по суті, спричиняючи параліч. Коли є зрив або перекриття між ободом і циклом неспання, пояснює медик.

"Це час, коли виникає сонний параліч. Речі, які ви ніколи не повинні робити. Перше: не вірте всьому, що відчуваєте під час сонного паралічу. У вас можуть бути дуже яскраві галюцинації, і вони часто неприємні, - зауважує Джо.

Не зосереджуйтеся на видіннях. Майте на увазі, що вони нереальні. І це дозволить вам переключити увагу кудись інше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки годин треба спати, щоб не впасти у депресію

Не дозволяйте своїм очам "блукати". Ви можете побачити речі, які не готові побачити. Натомість закрийте очі, це закриє будь-які погані бачення та дозволить вам мати спокійний простір, щоб поговорити про себе.

Не намагайтеся позбутися сонного паралічу. Це спричинить паніку, яка ніколи не принесе користі.

Замість цього зосередьтеся на невеликих рухах, таких як ворушіння мізинцем. Це може розбудити вашу нервову систему і допомогти вам вийти з цього стану.

Проведенні останнім часом дослідження вказують на те, що спати під "шум" телевізора не варто. Він впливає на організм людини через світло. Ті, хто спить навіть за найменшого освітлення, частіше страждають на діабет, ожиріння та гіпертонію.

Навіть уві сні телевізор стимулює мозкову діяльність. Тобто замість відпочинку вночі, наш мозок продовжує працювати. Це може призвести до негативних наслідків.

Зараз ви читаєте новину «Сонний параліч: що це за стан і які чотири речі не можна робити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути