четвер, 16 травня 2024 00:45

Як правильно почистити клавіатуру ноутбука в домашніх умовах

Як правильно почистити клавіатуру ноутбука в домашніх умовах
Клавіатура ноутбука - одна з частин комп'ютера, яка накопичує найбільше бруду. Фото: Moyo

Клавіатура ноутбука - одна з частин комп'ютера, яка накопичує найбільше бруду.

Скупчення пилу та бруду між клавішами не тільки псують зовнішній вигляд ноутбука та створюють умови для розвитку мікробів, але й можуть спричинити труднощі при натисканні певних клавіш, що може вплинути на роботу пристрою. Gazeta.ua розповість, як почистити клавіатуру ноутбука від пилу та бруду в домашніх умовах.

Перш ніж приступити до чищення клавіатури, необхідно відключити лептоп від електромережі, витягнувши вилку шнура живлення з електророзетки. Якщо в ноутбуці використовується батарея, що знімається, необхідно її зняти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вгадує за одним словом - створили оригінальну клавіатуру

Далі приступаємо до очищення

Видаліть поверхневе сміття

Використовуйте повітря, щоб видути пил і крихти. Нахиляйте ноутбук під різними кутами, подаючи повітря, щоб забезпечити глибоке очищення між клавішами.

Очистіть клавіші м'якою тканиною

Злегка змочіть м'яку тканину ізопропіловим спиртом і обережно протріть поверхню кожної клавіші. Запобігайте потраплянню рідини під клавіші.

Використайте ватні палички

Вони корисні для очищення країв і важкодоступних місць навколо клавіш.

Пилосос

Якщо у вас є невеликий пилосос для клавіатури, використовуйте його, щоб всмоктати залишки сміття. Але з ним потрібно бути дуже обережним, оскільки потужні моделі можуть засмоктати не лише пил, а й вирвати клавіші ноутбука.

Як зберігати клавіатуру в чистоті

Регулярно очищайте поверхню, а глибоке прибирання робіть кожні кілька місяців.

Для регулярного очищення підійде звичайний малярський або спеціальний багатофункціональний пензель, за допомогою якого видаляється пил і частинки бруду, що потрапили між клавішами.

Незважаючи на застереження тримати техніку подалі від рідини, ми часто працюємо за ноутбуком, одночасно попиваючи прохолодний напій або щось тепленьке.

Таке сусідство часто може закінчуватися не надто приємно для гаджета та його власника. Будь-який незграбний рух – і все, з'являється серйозний ризик того, що доведеться витрачатися на ремонт.

Gazeta.ua розповість, як максимально мінімізувати втрати, а то і взагалі врятувати гаджет, якщо ви все ж розлили на ноутбук рідину.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно почистити клавіатуру ноутбука в домашніх умовах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути