пʼятниця, 17 травня 2024 15:36

Фільм "Нові українські легенди. Людмила Лузан" здобув золоту міжнародну нагороду

 

Короткометражний фільм про спортивний шлях української чемпіонки з веслування Людмили Лузан отримав золоту нагороду Intermedia-Globe Gold на 25-му фестивалі WorldMediaFestivals Television & Corporate Media Awards 2024.

Відзнаки WorldMediaFestivals | Television & Corporate Media Awards є визначними символами досягнень у візуальному мистецтві та одними з найвищих нагород у світовій галузі з виробництва медіа. Фестиваль традиційно святкує досягнення учасників у Гамбурзі, Німеччина.

2024 року на фестиваль подали 844 заявки з 32 країн світу. Серед учасників - фільми, виготовлені на замовлення таких відомих компаній як: AUDI, Deutsche Welle TV, DHL, European Bank for Reconstruction and Development, J.P. Morgan, Mercedes-Benz, NHK, Procter & Gamble, Siemens та інших. З-поміж них - корпоративний фільм компанії з виробничими активами в Україні Ferrexpo.

У січні 2024 року в ефірі телеканалу "Еспресо" відбулась премʼєра короткометражного документального фільму про веслувальницю Людмилу Лузан, де срібна та бронзова призерка Олімпійських ігор 2020 року у Токіо, триразова чемпіонка світу, триразова чемпіонка Європи розповіла про свою спортивну кар'єру за підтримки компанії Ferrexpo. А вже за декілька місяців фільм здобув одну із найпрестижніших медіа нагород.

"На мій погляд, підґрунтям успіху фільму на WorldMediaFestivals Television & Corporate Media Awards стала неймовірно сильна історія спортивного шляху Людмили, яка не припиняє тренування під час війни, мріє почути гімн України та побачити прапор країни з п'єдесталу в Парижі, на чергових Олімпійських іграх 2024, підкреслюючи, що українці - сильні в своїй єдності й бажанні перемоги. І я щасливий, що зміг здобути для України перемогу на культурному фронті", - зазначив автор фільму, український режисер Максим Чужа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Золота Дзиґа": оголосили номінантів

"Одним із пріоритетних напрямків нашої діяльності, як соціально відповідальної компанії, є активна підтримка спорту. Ми глибоко переконані, що інвестиції в розвиток спортивних ініціатив всередині компанії, а також у місцевих громадах і на національному рівні, відіграють вирішальну роль у створенні здорового та згуртованого суспільства. Ці зусилля не тільки підвищують корпоративний дух і мотивацію наших співробітників, але й сприяють формуванню міцних зв'язків з громадами, де ми працюємо. Наша відданість спорту є частиною ширшої стратегії соціальної відповідальності, яка підтримує сталий розвиток і благополуччя на всіх рівнях", - прокоментував Юрій Химич, керівник програм корпоративної соціальної відповідальності Ferrexpo в Україні.

Дана нагорода - не перша в скарбничці Максима Чужі та компанії Ferrexpo. Короткометражний документальний фільм про шлях молодого футболіста з Полтавщини до успіху на європейських змаганнях, премʼєра якого відбулась на початку травня 2023, відзначено на 9 міжнародних кінофестивалях. А фільм про українську чемпіонку з боксу Ганну Охоту став переможцем фестивалю в Каннах.

Зараз ви читаєте новину «Фільм "Нові українські легенди. Людмила Лузан" здобув золоту міжнародну нагороду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі