пʼятниця, 17 травня 2024 09:55

Як зберігати куплену зелень, щоб якнайдовше залишалась свіжою

Як зберігати куплену зелень, щоб якнайдовше залишалась свіжою
Рестораторка розповіла, як правильно зберігати зелень, щоб вона надовго залишалась свіжою Фото: pinterest

Зелень після покупки досить швидко в'яне.

Щоб продовжити термін зберігання максимально довго, варто дотримуватись кількох правил.

В першу чергу варто знати, що зелень залишається свіжою довше в паперових рушниках, скляних банках, пластмасових контейнерах, поліетиленових пакетах. Розповімо, як завдяки цим речам продовжити термін зберігання.

Авторка YouTube-каналу Тетяна Літвінова показала власні способи зберігання зелені, завдяки яким, вона може простояти в холодильнику від 5 днів аж до місяця. За словами авторки, головна умова того, що кріп простоїть довше - його не потрібно мити.

Зберігання кропу в холодильнику у вологій серветці

Для даного виду зберігання, кріп потрібно загорнути у вологу серветку так, щоб вона повністю його огорнула. Краще брати серветку більших розмірів, так її вам точно вистачить. У такому стані він буде зберігатись максимум 5 днів.

Зберігання кропу в холодильнику у воді

Цей спосіб є дуже популярним. Для нього потрібно взяти стакан або банку з холодною водою, ставимо туди зелень, накриваємо це все поліетиленовим пакетом та ставимо у холодильник. Так кріп може зберігатись та не втрачати своєї свіжості цілий тиждень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сніданок за хвилини: як приготувати ароматні сирні вафлі з зеленню

Зберігання кропу в холодильнику у банці

Для такого виду зберігання вам потрібно обрізати корінці кропу та взяти велику або середню банку, в залежності від того, яку кількість кропу ви маєте. Після цього просто засовуємо зелень в цю банку, але потрібно, щоб кінчики залишались зверху. Тоді накриваємо цю банку кришкою та відправляємо в холодильник. Під час такого зберігання, кріп може простояти цілий місяць.

Є кілька видів зелені, яка може стати отрутою для організму. У переліку є одні з найпопулярніших, які використовуємо під час приготування страв.

Зелень має велику кількість вітамінів, мінералів та сполук, без яких нашому організму не обійтися. До того ж, як не приправити кропом смачний суп чи салат. Але є види зелені, якими не варто зловживати, бо вони можуть спричинити загострення різноманітних захворювань.

Зараз ви читаєте новину «Як зберігати куплену зелень, щоб якнайдовше залишалась свіжою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути