Андрій Калахан
Християнин. Соціал-націоналіст. Журналіст і блогер. Депутат Луцької міськради
03.07.2012
6

"Супермени" у парламенті. Знайомтесь, нардеп Ігор Палиця

На продовження теми, піднятої моїм колегою Андрієм Лучиком.

Нагадаю - народний депутат Ігор Палиця був чи не єдиним представником фракцій БЮТ-Батьківщина та НУНС, який віддав свій голос за скандальний закон Ківалова-Колесніченка "Про засади державної мовної політики".

Попри те, що у волинських мас-медіа до цього клявся, що не підтримає цей законопроект.

І ось невдовзі після голосування на сайті Верховної Ради з'являється повідомлення:

03.07.2012 17:13
Народний депутат України Ігор Палиця не брав участі у голосуванні за проект Закону України "Про засади державної мовної політики" у зв'язку з його перебуванням за кордоном
(Прес-служба)

Народний депутат України Ігор Палиця не брав участі у голосуванні за проект Закону України "Про засади державної мовної політики" у зв?язку з його перебуванням за кордоном. На цьому наголошується у відповідній заяві депутата, переданій до Апарату Верховної Ради України.

По-перше, чому Ігор Палиця схаменувся лише після скандального голосування?

Адже, згідно з даними електронної реєстрації народних депутатів, його картка вперше спрацювала ще вранці, о 10:01. Зареєструвалася картка обранця і на доленосному вечірньому засіданні:




Припустимо, що Палиці і справді фізично у залі не було. То у кого ж його картка? Думаю, відповідь на це питання чудово знає сам Ігор Петрович.

Бо карткою Палиці за його відсутності голосують не вперше. Пригадую цьогорічне 23 березня. Тоді народний депутат у актовій залі Волинського національного університу розповідав про його райдужні перспективи у форматі так званого "Східноєвропейського".

І, о диво, саме у цей день і приблизно у цей час, якщо вірити даним системи "Рада" нардеп Ігор Палиця справно реєструється у парламенті та голосує за різні законопроекти.

Чому ж тоді не було заяви Палиці про те, що він у цей момент був у Луцьку, і, відповідно, не міг голосувати?

Таких прикладів, якщо постаратися, можна знайти ще. Наприклад, 27 квітня Ігор Палиця і відкривав дитячу школу боксу в Луцьку, і голосував у Києві...

Схоже на те, що Ігорю Палиці відверто начхати на конституційну норму щодо особистого голосування у парламенті. То чи потрібні Україні загалом і Волині зокрема такі депутати?

По-друге, така річ, як "відкликання голосу" за заявою є дуже сумнівною з юридичної точки зору. Якщо говорити простіше - така заява Палиці про неголосування за мовний закон юридичних наслідків практично не несе.

Тобто і вовки чи то пак регіонали ситі, і вівці цілі...

По-третє, що ж це за "закордон" такий, що за 1 годину 4 хвилини можна дістатися звідти?

Нагадаю - голосування за "мовний" закон відбулося о 16 годині 9 хвилин. Повідомлення про заяву Палиці з'явилося на сайті парламенту о 17:13.

Зацитую знову уривок тексту:

Народний депутат України Ігор Палиця не брав участі у голосуванні за проект Закону України "Про засади державної мовної політики" у зв?язку з його перебуванням за кордоном. На цьому наголошується у відповідній заяві депутата, переданій до Апарату Верховної Ради України.

То ж звідси випливає, що Ігор Палиця, перебуваючи за кордоном, якось передає заяву у Київ, до Апарату ВРУ !!!

Як ми бачили з прикладів вище, здатність депутата Палиці одночасно перебувати у двох місцях є беззаперечним фактом. У парламенті завелись супермени?

А може, ні?

Жодна поштова чи кур'єрська служба за 1 годину не зможе доставити документ до Києва з-за кордону.

Змоделюємо інші варіанти:

Ігор Петрович Палиця, дізнавшись за кордоном про врахування його голосу за мовний законопроект, гнівно обурився. Він сідає у машину і, як справжній патріот, щодуху мчиться до Києва, щоби подати заяву в парламент.

Найближчі до столиці пункти пропуску - через білоруський кордон. Комарин - 173 км, Олександрівка - 157 км. Щоб звідти дістатися за одну годину чотири хвилини до Верховної Ради України, потрібно їхати зі швидкістю до 200 кілометрів/годину. Це без врахування прикордонного і митного контролю в Білорусі та Україні, руху в населених пунктах (до 80 км/год), знаменитих київських "пробок", часу на написання заяви і її оприлюднення.

Чи, може, Ігор Палиця має у користуванні особистий літак? І тому так швидко його заява опинилася у парламенті? Але навіть такий варіант не гарантує вкладання у хронометраж 1 год. 4 хв. Окрім часу на написання і оприлюднення заяви, потрібно ще підготувати літак до вильоту, дістатися до аеропорту, двічі пройти митно-прикордонні формальності, приїхати з приймаючого аеропорту до Верховної Ради...

Тому чи не єдиним поясненням швидкої появи заяви Палиці у парламентських стінах є "суперменство".

Радійте, українці, що у Вас депутати-"супермени"!

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі