Олександр Горобець
Заслужений журналіст України, член Національної спілки письменників України
21.12.2014
21

Випадок у вечірньому тролейбусі

Спостерігав вельми примітну ситуацію у комфортному столичному тролейбусі. На котрійсь зупинці до салону заскочила літня жінка в білосніжній молодецькій шапочці, начебто під Снігурочку, зично почала оголошувати: "Роздаю календар від Юлії Володимирівни на 2015 рік. Беріть, не соромтеся. Даром від Тимошенко…"


Ви, можливо, не повірите, але все, їй-право, було саме так: балакуча чародійка пройшла по всьому тролейбусу, а люди сиділи буквально на всіх сидіннях, і ніхто не взяв ні єдиного. Жодного! Пасажири зробили вигляд мовбито нічого не бачили і не чули. Дарувальниця на задньому майданчику розгорнула свій примітний, широкоформатний презент. "Ви ж погляньте, хлопці, яка вона гарна, вся в білосніжно-білому…" Ніхто і словом не обізвався, не поворухнувся, аби взяти дармове…


Я був шокований цією картиною. Скільки їхав, думав, що це – відраза персонально до лідера "Батьківщини"? Пересичення людей політикою? Мовчазний протест проти дріб'язкового політичного ХАБАРЯ?

А що, коли б це був календар від Порошенка? Від Яценюка? А, можливо, і від... Ахметова? Чий би презент пасажири тролейбуса взяли б залюбки, з подякою? Можливо, чистий календар, позаяк він би знадобився в кожне помешкання?

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі