Сергій Чирков
Член національних спілок письменників і журналістів України, фундатор і голова літературного об'єднання "Самотній вовк". Автор двотомного роману-подорожі "Ковчег. Колискова для смерті" (2013), електронного "недетективу у 224 убивствах і 17 замахах "Дім-Дом" (2013), кількох поетичних збірок, численних статей у періодиці.
17.12.2014
2

Вони зустрілися. Вип'ємо за зустріч!

Привід випити шампанського доволі вагомий.
Гадаю, ми зможемо викроїти з сімейних бюджетів, підірваних війною й економічними негараздами, кошти на позачергову пляшку святкової шипучки.
Адже, до нашої радості, ВОНИ зустрілися раніше, ніж можна було сподіватися.
Сталося це вчора, 16 грудня, з сутінками, але ж вночі ми п'ємо шампанське лише на Новий рік. Тож давайте вдень. Сьогодні.
А привід – ось він:
Путін – 62,189;
барель – 62;
рубль – 76.693.
Саме стільки років виповнилося вчора російському фюреру.
Саме стільки доларів коштував учора барель ключової для Росії марки нафти – умовної північноморської нафтової суміші BFOE (Brent, Forties, Oseberg, Ekofisk).
Саме за таким курсом на Московській біржі продавали росіянам долари на їхні дерев'яні. Станом на 14:08 за київським часом, бо ситуація змінювалася щосекунди.
Як ми з вами і пророкували, вони і зустрілися, й обнялися – Путін з барелем. До Нового року. У день, коли стало обом по 62.
А от рубль набрав такого розгону, що проскочив. Або не захотів обніматися з винуватцем своєї катастрофи – і кинувся у прірву стрімголов.
Не будемо засуджувати бідолаху, рубль має право на таке презирство – вип'ємо за всіх трьох!
Хай на цьому шляху й надалі буде легкою їхня хода. І хай ніщо їм у цьому не заважає. Нехай ідуть, куди йдуть нині.
До дна!
Інші публікації автора

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі