Перемога: у Яготині міськрада віддала храм УПЦ

Сьогодні, 27.11.2014 р., довголітня скандальна тяганина в інтересах Російської православної церкви в Україні завершилася її поразкою.

Сесія міськради Яготина проголосувала за передачу з комунальної власності недобудований Свято-Троїцький храм Українській православній церкві.

Правова позиція весь час була на користь громади УПЦ у Яготині.

За часів режиму Януковича на міську раду здійснювали серйозний тиск з тим, щоб передати новобудову російській церкві. Я пам'ятаю сесію міськради Яготина, на яку прийшли московські попи із впевненістю отримати чуже майно. З приємним скандалом громада Яготина і націоналісти зірвали продажні наміри більшості.

У Київській обласній раді та адміністрації вчора це питання цілий день було в не простій роботі. Позиція всього керівництва обласної ради і адміністрації полягала у тому, щоб закрити скандальну історію позитивним рішенням. Це вдалося зробити.

Все має іти до об'єднання православної церкви. РПЦ в Україні на чолі з Онуфрієм цей процес зриває. Останній серйозний крок: масштабний тиск на представників РПЦ, що підписали соборні наміри у Рівному. У результаті частина відкликала заяви.

Процес соборності невідворотній.

РПЦ треба припинити ховатися в Україні за назвою УПЦ МП. Треба ухвалити закон про статус закордонних церков. Це стосуватиметься регуляції діяльності громад, духовні центри яких є закордоном. Це стосується в першу чергу РПЦ та неопротестантів тощо.

Під РПЦ в Україні я маю на увазі так звану "УПЦ МП", під УПЦ - УПЦ КП.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі