Кекси в капелюхах на Хелловін

У ніч на 1 листопада святкують Хелловін - надвечір'я Дня всіх святих або Відьомська ніч. Символом свята є світильник у вигляді голови з гарбуза (Ліхтар Джека). Ними одягнені в біле діти лякають дорослих, а ті відкуповуються від маленьких примар подарунками - солодощами, звичайно.
Під час Хелловіну влаштовують тематичні костюмовані вечірки, прикрашають оселі, вирізають ліхтар з гарбуза, цукрують яблука, розводять вогнища, влаштовують розіграші, розповідають моторошні оповідки та переглядають фільми жахів.
Це сучасне свято походить від старовинного кельтського. В Україні воно теж стає популярним.
Я не дуже в захваті від запозичених та не притаманних Україні свят - Хелловіна, Дня Святого Валентина та й Нового року. У дитинстві в моїй родині (мама дотепер так робить) прикрашали ялинку тільки на Різдво. Новий рік проходить без ажіотажу, бо припадає на час різдвяного посту.
Але коли в Інтернеті побачила ці кекси, то не могла втриматися. Їх можна приготувати на Хелловін, а можна спекти просто так. Вони навіть без крему неймовірно смачні, в міру солодкі, зі шматками шоколаду. До кави, чаю. У холодні довгі вечори, на вихідні в колі родини, друзів. Або просто для відпочинку під теплою ковдрою з книжкою).

Для виготовлення капелюшків використала цукрову пасту для моделювання фігурок. Купила чорну та білу. В останню - додала харчові барвники: рожевий, жовтий та зелений, щоб зробити пояски для капелюшків.

Все-таки кекси приготувала до HALLOWEEN)))

Кекси "Дві шоколади"

Для кексів
50 г білого шоколаду
50 г чорного шоколаду
2 яйця
3 ст ложки цукру
130 г борошна
120 г вершкового масла (кімнатної температури)
1,5 ч ложки розпушувача для печива.

Для крему
150 г вершкового сиру (альметте, філадельфія, маскарпоне), можна замінити звичайним сиром, перетертим через сито
40 г вершкового масла (кімнатної температури)
1 пакетик чи пару крапель ванілі
170 г цукрової пудри
харчовий барвник (це за бажанням та фантазією)

Спосіб приготування:
- Шоколад порубати ножем, на не дуже дрібні шматки.

- У чашу міксера покласти вершкове масло з цукром. Коли збили в пухку масу - кладемо по одному яйця.
- Борошно просіяти разом із розпушувачем. Повільно всипати в яєчно-масляну суміш. Додати шоколад. Перемішати.

- У форми для кексів викласти суміш. Багато не кладіть, десь до половини формочки, бо вони добре ростуть.
- Випікати 30 хв при температурі 200°С.
- Дати охолонути.

Крем
- Збити масло з цукровою пудрою. Коли цукор розчиниться і крем буде пухкий, кладемо сир. Ще раз збити.
- Я додала червоний барвник, крем вийшов ніжно рожевого кольору.

За допомогою кондитерського шприца викладаємо крем на кекси. Прикрашаємо в міру своєї фантазії та наявності присипок. У мене були кульки із зірочками.

Поки кекси випікалися, я наліпила шапочок. Скатуємо пасту в кульку і ніби витягуємо кінчик.


Виліплюємо поля. Можна руками, можна - за допомогою інструменту для роботи з пастою, або використати дерев'яну шпажку. Прикраси на шапочки робила руками.

Залишити, щоб висохли. Прикрасити ними кекси.

Повірте, дууууже смачно ))

Бажаю отримувати вдячність словами:"На Землі ТАК не готують!")


Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі