Груші в білому вині й багато шоколаду. Встояти нереально

Дуже люблю Італію! Її краєвиди, людей, культуру та мистецтво кулінарії. Обожнюю тістечка та десерти. Люблю каву. Подобається заходити в ресторани італійської кухні (навіть в Україні), мене захоплюють зроблено зі смаком інтер'єри. Все якось по-домашньому й затишно.

Збиралася продовжити тему закарпатської кухні. Хотіла дати рецепти типово закарпатських перших страв - супів. Але порадилася із старшою донькою і пишу про пироги. Вона сказала, що супи почекають. Зараз сезон груш та яблук. Тому треба насолоджуватися цими фруктами й дати можливість читачам поекспериментувати. Тому долучайтесь до прекрасного і смачного)

Шоколадно-грушевий пиріг (tortadipereecioccolato).

З ароматними, звареними в білому мускатному вині грушами, та печивом "Амаретті". Багато шоколаду. Встояти нереально!

Інгредієнти:

200 г борошна

100 г цукру

170 г вершкового масла

200 г чорного шоколаду

4 яйця

150 г печива "Амаретті" (продають у супермаркетах)

1 пачка або 10 г розпушувача для тіста

700 г груш (вони мають соковиті з щільною м'якоттю)

300 мл білого мускатного вина

Спосіб приготування:

- Груші почистити, нарізати дольками (я розрізаю на 4 частини, якщо груша велика - на 6 або 8), вибрати серединку. Викласти в каструлю. Залити вином та поставити на сильний вогонь. Треба щоб уся рідина випарилася.

- Груші перекласти на тарілку, щоб охолонули

- На водяній бані розтопити шоколад. Додати 100 вершкового масла і ретельно розмішати. Також відставити.

Готуємо тісто.

- Відокремити жовтки від білків.

- Жовтки збити з половиною цукру (50 г), коли об'єм трішки збільшиться, покласти решту вершкового масла (70 г). Маса має збільшитися вдвічі.

- Додати в жовткову суміш шоколад, що охолонув.

- Печиво "Амаретті" подрібнити у блендері на дрібну крихту, додати в тісто.

- Покласти просіяне борошно з розпушувачем. Тісто вийде спочатку дуже густим - це нормально)

- Білки збити з рештою цукру (50 г) в міцну піну.

- Білок класти в тісто частинами, перемішуючи дерев'яною ложкою чи силіконовою лопатку знизу до верху. Маса має вийти гладка та пухка.

- Форму діаметром 23 см змастити вершковим маслом та викласти половину тіста.

- Викласти по кругу грушу.

- Зверху - решту тіста.

- Поставити в розігріту до 80С духовку на 50 хв.

- Готовому пирогові дати охолонути в формі хвилин 15-20. Викласти на тарілку та дати повністю охолонути. Присипати цукровою пудрою.

А далі шматочок цього ароматного смачнючого пирога з чаєм чи кавою. Пригощайтеся!

Вівсяні кекси з грушею

Дуже смачні та в міру солодкі.

Інгредієнти:

100 г вівсяних пластівців

200 г грушевого пюре (варення)

160 г борошна

60 г цукру

2 яйця

2 груші середнього розміру

4 ч. ложки розпушувача для тіста

1 кавова ложка харчової соди

1 кавова ложка мускатного горіха

60 г сметани 15%

100 г рубленого грецького горіха (я беру будь-які інші, які є)

1 лимон

дрібка солі

Для присипки:

2 ст. ложки цукру (я беру коричневий він дає карамельний смак)

2 ст. ложки рублених горіхів.

Спосіб приготування:

- У мисці змішати вівсяні пластівці, грушеве пюре (інколи замінюю яблучним чи абрикосовим варенням) та лимонний сік - 2 ст ложки.

- В іншій мисці змішати просіяне борошно, цукор, розпушувач, соду, сіль, мускатний горіх.

- До вівсяної суміші додати яйця та сметану. Добре вимішати.

- Дві суміші - суху та рідку - змішати.

- Додати горіхи, ще раз добре перемішати.

- Грушу почистити та порізати на дрібні кубики. Покласти в тісто й також перемішати.

- Для посипки змішайте цукор із горіхами.

- Форми для кексів (мафінів) заповнити на 2/3, посипати сумішшю із цукру та горіхів

- Випікати при температурі 200С протягом 20 хв.

Приємного чаювання!

Незвичайна шарлотка

Спитаєте чому незвичайна? Сама шарлотка - звичайна, але у незвичайному виконанні. В начинку можна додати будь-який алкоголь (якщо не плануєте пригощати дітей). Цукру можна всипати за смаком (з такою кількістю цукру та меду, що вказаний у рецепті, мені дуууужееее солодке). І ще залежно від того, наскільки пропитаєте печиво, пиріг вийде більш чи менш соковитим.

Інгредієнти:

25 шт печива "Савоярді"

1 ст ложка вершкового масла

1 ст ложка цукру

Сироп

150 мл води

50 мл яблучного соку

3 ст. ложки меду

1 ч. ложка кориці (я кладу дві)

Яблучне компоте

5 зелених яблук (Семиренко або зелені Голди)

50 г вершкового масла

70 г цукру

1/2 ч ложка кориці (я беру цілу ложку)

Спосіб приготування:

- Яблука почистити та порізати на шматки. В каструлі розтопити вершкове масло, викласти яблука, посипати цукром та корицею.

Тушкувати на слабкому вогні хвилин 10-15. Яблука мають стати м'якими, а рідина уваритися.

- Форму діаметром 23 см змастити вершковим маслом та обсипати цукром.

- Зварити сироп із води, яблучного соку, меду та кориці. Всі інгредієнти змішати та уварити. Охолодити.

- У сироп опускаємо палички "Савоярді" на 8-10 сек. Викладаємо їх у форму.

- Спочатку викладаємо низ. Потім формуємо борти (печиво ділю навпіл).

.

- У середину викласти яблучне компоте.

- Зверху - палички, що залишилися, просякнуті сиропом.

- Ставимо в розігріту духовку на 25 хв. Коли верх шарлотки підрум'яниться, вона готова.

- Охолодити у формі. Вийняти на блюдо (ось для цього потрібне терпіння та вправність). Присипати цукровою пудрою.

Бажаю отримувати вдячність словами:"На Землі ТАК не готують"

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі